Nagyon nehéz helyzetben vannak a vendéglátósok

Belföld, 2021.03.05

Bár a március 8-tól életbe lépő újabb korlátozások nem érintik őket, egyre tragikusabb a helyzet a vendéglátóiparban. Egy szegedi vállalkozó arra panaszkodott, hogy a kiszállítás költsége nagyon magas, ugyanakkor este alig van megrendelésük.

Étterem
Az általunk megszólaltatott szegedi vendéglátós több éttermet, pizzériát, illetve kávézót is üzemeltet, melyek mindegyikében át kellett állniuk tavaly novemberben a kiszállításra. Az újabb szigorítás őket nem érinti, ugyanis a szolgáltatásaikat továbbra is végezhetik, ám az állami bértámogatás ellenére is komoly bevételkiesésük van. Vannak ugyan saját futárjaik, de kénytelenek igénybe venni a legismertebb központi futárszolgálatot is, amelyik hatalmas jutalékot szed. Ha például egy 2000 forintos kiszállítást végeznek, abból 600 forintot elvisz a futárszolgálat. A vállalkozó úgy fogalmaz, most a futárszolgálatok hatalmasat kaszálnak, a vendéglősök viszont jobb esetben is csak vergődnek.

A rendelési szokásokról annyit árult el, hogy nagyon népszerű a menü, és az emberek inkább a minőséget keresik, mint az olcsó ételeket. El lehet hozzájuk is menni az ételért, ahol az ajtókra kihelyezett csengőknek köszönhetően biztonságosan tudják a vásárlást lebonyolítani. Továbbra is népszerű a pizza, főleg a fiatalok rendelik ezeket, de van vegán szolgáltatásuk is, ami szintén elég jól megy. Estére azonban alig marad megrendelés, mintha az emberek azt gondolnák, hogy a kijárási tilalom a futárokra is vonatkozik, pedig nem, hiszen 8 óra után is lehet ételt kiszállítani. A hétvégék viszont fellendülést hoznak, népszerűek a sültes tálak, a nagyobb megrendelések. Ennek ellenére a szegedi vendéglős hangsúlyozta: Nagyon nehéz időket élnek, és reméli, már nem sokáig tart a zárlat, mert különben teljesen ellehetetlenülnek.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!