Nanovfszky Györgyöt saját halottjának tekinti az Emmi

Belföld, 2021.08.18

Saját halottjának tekinti az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a múlt kedden elhunyt Nanovfszky György közgazdászt, diplomatát, politológust, tanárt, nyelvészt és írót.

A tárcának az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében felidézték, hogy Nanovfszky György életének 80. évében hunyt el.

A Finnugor Tudományos Akadémia és a San Marinó-i Nemzetközi Tudományos Akadémia rendes tagja és professzora, a Magyarországi Eszperantó Szövetség tiszteletbeli elnöke, a Finnugor Világkongresszus alapítója, az Orosz Tudományos Akadémia politikatudományi doktora, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetének alapító tagja volt.

Tanulmányait mind Magyarországon, mind külföldön közreadták. Huszonnyolc könyvet publikált.

Nanovfszky György a többi közt a Külkereskedelmi Minisztérium munkatársa volt, továbbá az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája afrikai programok igazgatójaként dolgozott Genfben. Ezenkívül ő volt a bécsi World Trade Center igazgatója és a WTC Budapest elnöke is.

Nagyköveti tisztséget töltött be Oroszországban, Grúziában, Örményországban, Azerbajdzsánban, Türkmenisztánban, Üzbegisztánban, valamint Szingapúrban is.

Nanovfszky György felkutatta és hazahozatta Bethlen István miniszterelnök hamvait. Közvetített II. János Pál pápa és II. Alekszij orosz pátriárka között is - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!