Nem adják fel a Cserepes sori árusok, új helyet keresnek maguknak

Belföld, 2021.03.01

Miután egyértelművé vált számukra, hogy az önkormányzat által felkínált új területen nemtudják újraindítani a tevékenységüket, az egykori Cserepes sori piacosok saját kezükbevették a dolgokat. Most úgy néz ki, hogy a bérleti díjat összeadva új helyen indítják el a piacot.

Cserepes sori piac
Február elején adtunk hírt arról, hogy árusok és a vásárlók is komoly veszteségként élik meg, hogy a mintegy 30 éve működő egykori „lengyel piac” eltűnik a szegediek életéből. Ajtai Éva, aki hat éve árusított a piacon akkor még örült annak, hogy az önkormányzat kijelölt egy területet a Cserepes sori piac közelében, ám azt megjegyezte, hogy az egyelőre nem alkalmas arra, hogy piacként működjön. Azóta annyi történt, hogy a területet birtokló két vállalkozó a járványhelyzetre hivatkozva visszalépett, így az árusoknak nem maradt más választásuk, mint saját kezükbe venni a dolgokat.

Ajtai Éva létrehozott az egykori bérlők, vásárlók és szimpatizánsok számára egy facebook csoportot, melynek több mint 1100 tagja van. Ebben a közösségi térben vetődött fel az az ötlet, hogy keressenek egy új helyszínt, ahová elférnek azok az árusok, akik most nem tudnak hol működni. Az ötletre sokan vevők, hiszen, 60-70 vállalkozó is jelezte, hogy részt venne egy ilyen együttműködésben. Van már egy konkrét helyszín is, melynek tulajdonosát megkeresték, és havi fél millió forintért a rendelkezésükre is bocsátanák a 2 ezer négyzetméteres területet. Ez a József Attila sugárúton egy jelenleg nem működő autókereskedés, amellyel csak az a baj, hogy túl kicsi a területe.

Van azonban egy 7 ezer négyzetméteres telek is, melyet szívesen kibérelnének, de erről még nem kezdődtek el az egyeztetések. Ajtai Éva azt mondja, hogy továbbra is szeretnének együttműködni az önkormányzattal, így például szívesen kibérelnék a Mars téri piachoz tartozó parkolót azokon a napokon, amikor az nincs teljesen kihasználva. Úgy érzik, hogy nem csak a terület nélkül árusok kutatnak új megoldások iránt, hanem az egykori vásárlók is nagyon szeretnék, ha lenne egy szabadtéri elárusító hely, ezért sok segítséget és ötletet kapnak tőlük is.
(Webrádió)

Címkék

Cserepes sori piac Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!