Nem akarták elrabolni a 12 éves szegedi kislányt

Belföld, 2023.03.28

Nem akarták elrabolni és nem is zaklatták azt a 12 éves szegedi kislányt, akinek a története napokig forgott a közösségi portálokon.

Rendőrség A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményt adott ki, mely szerint a kislány a nyomozás során elismerte, hogy az eset nem történt meg. A szülök először az egyik közösségi portálon tették közzé történetüket, amelyet lányuk osztott meg velük. A rendőrséghez csak azután fordultak, hogy az iskola erre kérte öket. A Szegedi Rendőrkapitányság az édesanya feljelentése nyomán zaklatás vétsége miatt indított nyomozást. A rendőrök alapos munkát végeztek, több tanút is meghallgattak a hétvége folyamán.

A bizonyítékok alapján azonban minden kétséget kizáróan kiderült, hogy senki sem szólt a villamoson a 12 éves kislányhoz és az általa leírt támadó sem utazott a villamoson, így a tömegközlekedési járműről senkit sem kellett leszállítani a gyermek védelme érdekében. A kislányt édesanyja jelenlétében hallgatták meg a nyomozók, aki végül elismerte, hogy nem követtek el ellene bűncselekményt.  

A rendőrség a fenti eset nyomán is nyomatékosan arra kéri a szülőket, hogy amennyiben bűncselekmény gyanújáról szereznek tudomást gyermeküktől, a közösségi portálok helyett először a rendőrségtől kérjenek segítséget.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!