Németh Szilárd: megoldott a nagytarcsai Petőfi-lakótelep biztonságos fűtés- és melegvízellátása

Belföld, 2022.09.27

Megoldott a nagytarcsai Petőfi-lakótelep mintegy 400 lakójának biztonságos fűtés- és melegvízellátása - közölte Németh Szilárd kormánybiztos kedden, Vécsey Lászlóval, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével közösen tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Németh Szilárd tájékoztatása szerint a 194 lakásból álló volt honvéd lakótelep problémájával augusztus végén kereste meg a honatya, akivel "fél nap alatt" meg tudták oldani a helyzetet.

A korábbi, "gyakorlatilag megbuktatott" városvezetés után a Nagytarcsát vezető baloldali politikai formációt irányító polgármester az ügyben "a balhét, nem pedig a megoldást kereste" - értékelt a fideszes politikus, aki kijelentette: a rezsicsökkentés minden magyar családnak, háztartásnak jár.

Vécsey László közölte: október elsejétől az MVM-nek is köszönhetően a nagytarcsai családok is megkapják az egyetemes szolgáltatást, így ők is hozzájuthatnak a havonta 181 ezer forintos havi megtakarítást eredményező támogatáshoz.

Hozzátette: a nagytarcsai családok kettős biztonságban vannak, ugyanis a gázfűzés mellett "a korábbi önkormányzatoknak hála" egy aprítékos kazánrendszer is biztosítja a meleget számukra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!