Nemzetközi tanácsadó testület alakult a Debreceni Egyetemen

Belföld, 2022.09.14

A Debreceni Egyetemen (DE) hivatalosan is megalakult szerdán az intézményt fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökének munkáját segítő Tudományos és Társadalmi Tanácsadó Testület (TTTT).

Az alakuló ülésen átvették megbízóleveleiket és bemutatkoztak az 57 tagú testület jelen lévő hazai és külföldi tagjai - mondta el a zárt ajtók mögött megtartott tanácskozást követően Kossa György, a kuratórium elnöke.

Hozzátette: a nemzetközileg elismert hazai és külföldi kutatókból, tudósokból álló TTTT szakértői véleményével támogatja a jövőben a kuratórium munkáját, közreműködik az egyetem tudományos és képzési teljesítményének növelésében, nemzetközi kapcsolatainak bővítésében.

Kossa György azt mondta, a modellváltás után kulturális váltás következik, az oktatási piac megnyílt, és nagyon fontos, hogy aki a Debreceni Egyetemen tanul olyan képzést, olyan versenyképes tudást kapjon, ami a legértékesebb a munkaerőpiacon.

A kuratóriumi elnök meggyőződésének adott hangot, hogy a nemzetközi tanácsadó testület munkája is hozzájárul ahhoz, hogy a Debreceni Egyetem a jövőben Kelet-Közép-Európa legjobb egyeteme legyen.

Nagy Péter professzor, a testület elnöke az egyetem minőségi mutatóinak a javulását is várja az együttműködéstől. A TTTT tagjai között van egy Nobel-díjas tudós, a Nobel-díj bizottság több volt és jelenlegi tagja, tudományterületének számos hazai és külföldi szaktekintélye - jelezte.

Tájékoztatása szerint a TTTT tudós tagjai öt munkacsoportban - humántudományok, élettudományok, gazdaság-, élelmiszer- és agrártudomány, természettudomány, építészet, műszaki tudományok, IT, és mobilitás, illetve sporttudomány - dolgoznak, összetételük a Debreceni Egyetem teljes portfólióját, minden tudományterületét megjeleníti.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!