Nemzetközi szemináriumot tart a B'nai B'rith budapesti páholya

Belföld, 2016.05.21

Kétnapos nemzetközi szemináriumot tart a hétvégén a B'nai B'rith budapesti páholya a fővárosban. A rendezvény fő témája a zsidóság megítélésének javítása és az antiszemitizmus elleni küzdelem - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A rendezvényen a visegrádi országok zsidó szervezeteinek képviselői és a környező országok B'nai B'rith páholyainak tagjai vesznek részt.

A program szerint a konferencián előadást tart Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete, Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár és Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke. A szeminárium résztvevői vasárnap ellátogatnak a Parlamentbe.

A B'nai B'rith (a Szövetség Fiai) nemzetközi zsidó szervezetet 1843-ban alapították New York-ban. A világ legrégebben működő nem vallási jellegű civilszervezete a kezdetektől páholyokba szerveződik.

A szervezet tevékenysége a zsidó közösségi élet szinte minden területére kiterjed: a legkülönfélébb szociális programoktól kezdve az antiszemitizmus elleni küzdelmen keresztül Izrael támogatásáig. Van ifjúsági szervezete, vannak felnőttoktatási programjai, kórházai, szociális otthonai, mozgáskorlátozottak átképzését elősegítő tanfolyamai. A B'nai B'rith - egyetlen zsidó szervezetként - állandó képviselővel rendelkezik az ENSZ-ben. Ezen felül jelen van az UNESCO-ban, az Európa Tanácsban és az Európai Unióban (Brüsszelben és Strasbourgban) is.

A B'nai B'rith magyarországi csoportja 1990 óta bejegyzett egyesületként működik, a budapesti páholy elnöke Breuer Péter.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!