Nemzetpolitikai minisztérium felállítását sürgeti a Mi Hazánk Mozgalom

Belföld, 2022.05.21

Nemzetpolitikai minisztérium felállítását sürgette szombati budapesti sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom egyik politikusa.

Bartha Barna, a párt nemzetpolitikai kabinetjének vezetője azzal indokolta a felvetést: a kormány nem válaszol megfelelően a magyarságot érő barátságtalan megnyilatkozásokra.

Példaként azt hozta fel: idén már tucatnyi "ellenséges és barátságtalan" lépést tett a román kormány; egyebek mellett állami kézbe vették a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium közel három évszázados, felbecsülhetetlen értékű természettudományi gyűjteményét, és indokolatlanul visszavonták a marosvásárhelyi katolikus líceum működési engedélyét.

Idesorolta a politikus azt is, hogy a napokban a bukaresti külügyminisztérium "hisztérikus kirohanásban" reagált Novák Katalin köztársasági elnök kijelentésére, hogy államfőként kiemelt feladatának tartja az összmagyarság képviseletét.

Bartha Barna a sajtótájékoztatón bírálta a budapesti ukrán nagykövetet, mondván, elérte, hogy ne léphessen fel a margitszigeti szabadtéri színpadon egy korábban Mariupolban koncertező, ezért szerinte oroszbaráttá vált művész.

Egyben felhívta a diplomatát: járjon közbe a Jászberényben dolgozó 5-7 ezres ukrán közösségnél, hogy változtassanak magatartásukon, amellyel mostanra gyakorlatilag élhetetlenné tették a település egyes részeit.
(MTI)

Címkék

Bartha Barna Mi Hazánk Mozgalom
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!