TV műsor

Notre-Dame - Szeged tízezer eurót ajánl föl az újjáépítésre

Belföld, 2019.04.17

A szegedi önkormányzat tízezer eurót (mintegy hárommillió forintot) ajánl föl az Európa egyik szimbólumának számító, a tűz által súlyosan megrongált párizsi Notre-Dame székesegyház újjáépítésére - tájékoztatta az önkormányzat kedden az MTI-t.

Notre-Dame - Szeged tízezer eurót ajánl föl az újjáépítésre A közlemény szerint száznegyven éve Párizs segítséget nyújtott a nagy árvíz után Szeged újjáépítéséhez, most az európai szolidaritás jegyében Szeged segít Párizsnak. Botka László polgármester újságírói kérdésre elmondta, hogy a szegedi nagy árvíz után Párizs nyújtotta az egyik legnagyobb segítséget, így nem is volt kérdés, hogy Szeged városa pénzadománnyal segíti a Notre-Dame újjáépítését, sőt egyúttal az önkormányzat gyűjtést is indított a rekonstrukcióra.

A város a felajánlott támogatás mellett adománygyűjtést is indít, a párizsi Notre-Dame székesegyház újjáépítéséhez nyújtott hozzájárulásokat a Szeged Város Közösségéért Közalapítvány számlájára várják.

A gótikus székesegyházban, a francia főváros egyik jelképében hétfőn kora este keletkezett tűz. A lángok a világhírű épület felső részében pusztítottak, összeomlott a felújítás alatt álló katedrális kúp alakú tornya, a huszártorony, és odaveszett a teljes tetőszerkezet.

(MTI)

Galériánk

Notre-Dame - Szeged tízezer eurót ajánl föl az újjáépítésre Notre-Dame - Szeged tízezer eurót ajánl föl az újjáépítésre
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!