Novák Brazíliában: mi a béke követei vagyunk

Belföld, 2022.07.12

Bolsonaro elnök úrral mi a béke követei vagyunk - mondta Novák Katalin köztársasági elnök a Jair Bolsonaro brazil elnökkel folytatott megbeszélés után adott sajtónyilatkozatában Brazíliavárosban.

Novák Katalin Brazíliában Brazília békeszerető ország, ahol az elmúlt száz évben nem volt háború, és azt szeretné mindenki, hogy ez a jövőben is így maradjon - mondta Novák Katalin, hozzátéve: azt szeretnénk, ha Magyarországot sem érintené a háború.

A brazil elnök azt hangsúlyozta, hogy fő célja megvédeni a család értékeit, kiállni a sajtószabadság és a demokrácia mellett. Azt mondta, hogy Novák Katalinnal kereskedelmi kérdésekről, a jövőbeli együttműködésről, a gazdasági kapcsolatokról is beszélgettek, amelyek folyamatosan bővülnek, hasonlóan a hadiiparhoz.

Bolsonaro úgy fogalmazott: "100 ezer magyar él köztünk, és mi olyan ország vagyunk, ahol mindannyian békében élünk. Jelenleg konfliktus van Magyarország szomszédságában - az orosz-ukrán háborúra gondolok. Volt egy nagy beszélgetésem a háború előtt Putyin elnökkel. Az igazság sokszor fáj, de nincs más út, csak a békés együttélés."

A brazil elnök kiemelte: hatalmas megtiszteltetés számára Novák Katalin látogatása. Hangsúlyozta, hogy Magyarországot és Brazíliát a haza, a család és a szabadság védelme köti össze.
(MTI)

Címkék

Novák Katalin Brazília

Galériánk

Novák Katalin Brazíliában Novák Katalin Brazíliában Novák Katalin Brazíliában Novák Katalin Brazíliában Novák Katalin Brazíliában Novák Katalin Brazíliában Novák Katalin Brazíliában Novák Katalin Brazíliában Novák Katalin Brazíliában Novák Katalin Brazíliában Novák Katalin Brazíliában Novák Katalin Brazíliában Novák Katalin Brazíliában Novák Katalin Brazíliában Novák Katalin Brazíliában Novák Katalin Brazíliában
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!