Novák: drasztikusan nőtt az igény a bölcsődékre, óvodákra

Belföld, 2020.05.22

Drasztikusan megnőtt az igény a bölcsődékre és az óvodákra az elmúlt napokban, a bölcsődés korúak mintegy 15 százaléka, az óvodásokkal együtt a gyerekek több mint 10 százaléka járt ügyeletre - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin azt mondta, hogy ez volt az egyik indok, amiért a vidéki intézmények jövő hétfőtől, a budapestiek pedig június 2-ától visszatérnek a normális működéshez. Az óvodák, bölcsődék idén nyáron csak két hétre zárhatnak be, az iskolákban pedig a tanév vége után június 26-áig biztosítani kell a foglalkozásokat a gyerekeknek - tette hozzá.

Az államtitkár arról is tájékoztatott, hogy a megfelelő járványügyi előírások betartásával napközis és ottalvós nyári táborokat is lehet szervezni. Egy erről szóló szavazás eredménye szerint a szülők 72 százaléka azt szeretné, hogy legyenek táborok nyáron - tudatta.

Beszélt arról is, hogy módosító javaslatot nyújtott be az örökbefogadói tanfolyam ingyenessé tételéért az örökbefogadás elősegítéséről szóló törvényjavaslathoz. A tanfolyam jelenleg fejenként 60-80 ezer forintba kerül, de ha ingyenes lesz, akkor akár közel 160 ezer forintot is megspórolhatnak az örökbefogadó szülők - mondta Novák Katalin.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!