Novák: "elítéljük a putyini agressziót"

Belföld, 2022.05.14

Elítélte a putyini agressziót, egy szuverén állam megtámadását Novák Katalin köztársasági elnök beiktatási beszédében szombaton Budapesten, a Kossuth Lajos téren.

Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin tíz pontba szedve ismertette az ukrajnai háborúval kapcsolatos gondolatait. A putyini agresszió elítélése mellett kijelentette: Magyarország örökre nemet mond a Szovjetunió visszaállítását célzó minden törekvésre. A magyarok békét akarnak - mondta, követelve a háborús bűnök kivizsgálását és megbüntetését.

Jelezte: Magyarország nem semleges, "az ártatlan áldozatok és az igazság oldalán állunk", az EU és a NATO tagjaként vállalt kötelezettségeinek Magyarország eleget tesz.

Az államfő közölte azt is: Magyarország nem mond le szuverenitásáról, támogatja Ukrajna csatlakozását az európai országok közösségéhez.

Úgy fogalmazott: Magyarország kész áldozatot hozni a békéért, és nem akadályozza szövetségeseink áldozathozatalát, de nem egyezik bele olyan döntésekbe, amelyek nagyobb áldozatot követelnek a magyaroktól, mint amekkora fájdalmat okoznak az orosz agresszornak.

Novák Katalin a béketárgyalások folytatása érdekében közvetítő szerepet ajánlott fel, és kiállt az ukrajnai magyarság érdekeiért is.

(FOTÓ)
(MTI)

Címkék

Novák Katalin Köztársasági elnök Beiktatás Díszceremónia Kossuth téren

Galériánk

Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása - Díszceremónia a Kossuth téren
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!