Növekszik az érdeklődés az erdei iskolai programok iránt Debrecenben

Belföld, 2023.07.13

Az elmúlt fél évben több mint 2100 óvodás és iskolás gyerek vett részt a Nyírerdő Zrt. debreceni nagyerdei erdei iskolájának foglalkozásain.

A cég által csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint ez csaknem ezerrel több, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban.

Az év elején a vadetetés volt a legkedveltebb program, tavasztól pedig egyre több csoport érkezett az erdei iskolába az erdő élővilágát tanulmányozni, illetve a tanösvénytúrákra - írták.

Nagy sikert arattak a fenntarthatósági témahét ingyenes rendezvényei, valamint népszerű volt a Bagoly Bogi és erdei barátai elnevezésű óvodásprogram is, amely során Hajdú-Bihar vármegyei óvodásokkal ismertették meg az erdei életközösséget.

A nyári időszakban a táboroké a főszerep. A különböző tematikus és Erzsébet-táborok nyomán sok gyerek látogat el a debreceni Nagyerdőbe, az Erdőspusztákra, illetve Hármashegyre. A szeptemberben induló új tanévben számos új programmal várja a diákokat a Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola - zárul a Nyírerdő közleménye.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!