November elején nyithat ki újra a JATE Klub?

Belföld, 2022.10.08

Biztosat egylőre hivatalosan még nem tudni, de portálunk úgy értesült, hogy november 10-én nyithatja meg újra kapuit az egykor szebb napokat megélt JATE Klub.

JATE Klub A klub közösségi oldalának egyik utolsó bejegyzése szerint 2020. szeptember 19-én, azaz több mint 2 éve volt utoljára buli Szeged egyik ikonikus szórakozóhelyén. Akkor stílszerűen "Night" Season Closing Partyval várták a szórakozni vágyó fiatalokat. A patinás szórakozóhely talán a felújítást követően is veszített régi nimbuszából valamennyit, de az biztos, hogy a koronavírus lezárások adták meg neki a kegyelemdöfést. Sokáig nem lehetett tudni, hogy mi lesz a sorsa a szórakozóhelynek, azt is rebesgették, hogy talán sosem nyit ki újra. A Délmagyarország írt arról néhány napja, hogy feltámadhat a legendás szórakozóhely. Mint írták a klub teljes egészében visszakerült a Szegedi Tudományegyetemhez, így a tervek szerint a korábbi profillal egy nívós szórakozóhelyet nyitnának újra. Már csak azért is fontos lenne az újranyitás, hiszen az egyetemisták egykori törzshelye jövő márciusban ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. A 40 éves jubileumot 2013. március 27-én ünnepelték meg a helyszínen, amelyen az egyetem akkori vezetése is jelen volt, valamint meghívást kaptak a klub korábbi vezető. Szabó Gábor volt rektor akkor úgy emlékezett, hogy szép emlékei jelentős része fűzödik a szórakozóhelyhez, valamint emlékeztetett arra is, hogy a klubot mindenki a magáénak érezte, ugyanis társadalmi munkában, a hallgatók segítségével alakították át a pincehelyiséget. Mint humorosan megjegyezte a jogászok itt "szidták" a bölcsészeket és fordítva.  

Talán kevesen tudják de JATE Klub 2012-ben két kategóriában is elnyerte a VOLTfolió média és kultúrális díjat, ahol a szakmai zsűri és a közönségszavazás alapján is a legjobb vidéki klubnak ítélték.

A JATE Klub Facebook oldalán egyelőre nincs aktivitás, ugyanakkor a jateklub.hu domain is üres oldalra fut, amely remélhetőleg a jövőben megváltozik. Egyébként a hivatalos domain nyilvántartóban a webcím tulajdonosaként az Universitas-Szeged Nonprofit Kft. szerepel.  

Úgy tudjuk, hogy a vizesblokkok felújítása és az alapos takarítást követően a klub készen állhat a nyitásra. Információink szerint a szórakozóhely hangulata és a korábbi designja nem változik.  

A koncepció szerint, ahogyan korábban is, nappal kávézóként, este pedig szórakozóhelyként működne a JATE Klub, amelynek a terasz részét is megtartanák. Úgy tudjuk, hogy a tervek szerint szerdán, csütörtökön, pénteken, valamint természetesen szombaton lennének bulik.  
Meg nem erősített információink szerint a nyitást november 10-re tervezik DJ Lennard-al és Robin Futakival, tehát főleg Techno lesz terítéken.  
(Webrádió)

Címkék

JATE Klub

Galériánk

JATE Klub JATE Klub
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!