Nyolc koncert szerepel az Újszegedi Szabadtéri Színpad jövő évi programján

Belföld, 2023.12.15

Június végétől augusztus közepéig nyolc koncert várja a közönséget az Újszegedi Szabadtéri Színpadon - tájékoztatta Kertész Lilla, a Szegedi Szabadtéri Játékok sajtóreferense pénteken az MTI-t.

Újszegedi Szabadtéri Színpad A kínálatban a műfajok és fellépők széles palettája az operettől a rock'n'rollig, az elmúlt évtizedek legnépszerűbb és legelismertebb művészeitől a kortárs könnyűzene és dzsessz kiválóságaiig terjed - olvasható a közleményben, amely szerint június 26-án dixieland gálakoncert nyitja meg a zenés estek sorát, amelyen a Benkó Dixieland Band, Bényei Tamás és a Hot Jazz Band, a szegedi Molnár Dixieland Band, valamint Falusi Mariann és Gájer Bálint lépnek színpadra.

Egy héttel később a Margaret Island ad konceret. Az operettrajongókat a Kálmán Imre - 120 perc a Föld körül című est várja a zeneszerző legismertebb slágereivel és ritkábban játszott műveivel. A Kerényi Miklós Gábor rendezte július 10-i produkcióban színpadra lép Árvai Dániel, Denk Viktória, Kollár Péter Erik, Frankó Tünde, Haraszti Elvira és Kádár Szabolcs János, valamint a Monarchia Operett tánckara és zenekara.

Július 24-én Koncz Zsuzsa ad koncertet. A nosztalgiázni vágyókat egy héttel később is visszavárja a fesztivál: Szente Vajk rendezésében, Túri Lajos Péter koreográfiáival a Csókkirály - a show című produkciót láthatja közönség. Vastag Csaba, Feke Pál, Szulák Andrea, Király Viktor, Csonka András és Arany Timi a nyolctagú Crescendo Music Orchestra és Női Tánckar közreműködésével, új hangszerelésben szólaltatja meg Fenyő Miklós és a Hungária slágereit.

Július 31-én Tóth Vera Találkozások című koncertjén a dzsessz, a blues, a swing és a crossoverek világágba csöppenhet a közönség. A koncerten közreműködik a Budapest Jazz Orchestra és az Óbudai Danubia Zenekar, Horváth Charlie, Rab Gyula, a müncheni Gärtnerplatz Theather tenorja, Iván Szandra zeneszerző-énekesnő-zongorista, valamint Duka László prímás-hegedűművész és fia.

Augusztus 7-én Cseh Tamást idézik meg emlékesttel. A Csönded vagyok című esten Cseh Tamás legemlékezetesebb, Bereményi Gézával közös dalai Hrutka Róbert, Szegezdi Róbert és művésztársaik előadásában elevenednek meg. A zenei programok zárásaként augusztus 14-én Halász Judit Csiribiri koncertje várja a közönséget, csokorba fogva pályafutásának legnépszerűbb dalait.
(MTI)

Címkék

Újszegedi Szabadtéri Színpad Koncert
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!