OGY - A takarékszövetkezeti integrációt érintő javaslatról döntenek

Belföld, 2021.10.19

Az Országgyűlés ma kivételes eljárásban megtárgyalja és el is fogadhatja a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter szövetkezeti hitelintézetek integrációját érintő törvénymódosító javaslatát.

Az Országgyűlés plenáris ülése A Ház aktuális ülésének második napja reggel 9 órakor a magyar-bolgbár baratság napjára történő emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

A határozathozatalok ideje alatt elfogadhatják az alapvető jogok biztosának 2020-as beszámolóját, valamint Mager Andrea tárca nélküli miniszter takarékszövetkezetekről szóló indítványát.

A miniszter javaslatának indoklásában megállapította, a korábbi mintegy 120 takarékszövetkezetből 2019-ben egyetlen, országos lefedettségű, univerzális kereskedelmi bank jött létre Takarékbank Zrt. néven, amely alkalmas arra, hogy betöltse a vidék bankjának szerepét; e folyamat eredményeként pedig mára lebonthatóvá vált a 2013-ban törvényi szabályozással létrehozott "atipikus intézményrendszer".

A képviselők döntenek továbbá az NMHH Médiatanácsa tajgait jelölő eseti bizottság felállításáról, valamint Hadházy Ákos (független) mentelmi ügyéről és Szabó Tímea (Párbeszéd) tiszteletdíjának csökkentéséről.

A szavazások után kilenc általános vitát bonyolítanak le. Ekkor két ellenzéki javaslat is terítékre kerül: Szabó Tímea (Párbeszéd) javaslata az országos népszavazási eljárás módosítására, valamint Volner János (független) kezdeményezése a választási törvény megváltoztatására.

Az Országgyűlés szerdán folytatja és október 25-én, hétfőn fejezi be ülését.

(MTI)

Galériánk

Az Országgyűlés plenáris ülése Az Országgyűlés plenáris ülése Az Országgyűlés plenáris ülése Az Országgyűlés plenáris ülése Az Országgyűlés plenáris ülése Az Országgyűlés plenáris ülése Az Országgyűlés plenáris ülése Az Országgyűlés plenáris ülése
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!