OGY - Költségvetés - Párbeszéd: a megszorítás költségvetése a 2023-as büdzsé

Belföld, 2022.06.22

A Párbeszéd vezérszónokai a megszorítás költségvetésének nevezték a 2023-as büdzsét a javaslat szerdai parlamenti vitájában.

Tordai Bence, aki elsőként szólalt fel a Párbeszéd nevében, úgy értékelt: az Orbán-kormány nagyon kétségbe lehet esve, hogy látja, ráomlik az a kártyavár, amit az elmúlt években épített. Azzal vádolta a kormányt, hogy elképesztő méretű, a GDP 7 százalékát érintő megszorítást jelentő "Orbán-csomagot" vezet be jövőre, és ezzel több mint 4000 milliárd forintot von el az emberektől, a vállalkozásoktól és az önkormányzatoktól.

Úgy fogalmazott: Orbán Viktor olyan brutális csomagot pakolt össze, ami minden magyarnak fájni fog, kivéve a fideszes oligarcháknak.

Szabó Tímea, a Párbeszéd másik vezérszónoka az elmúlt 30 év legnagyobb megszorításának nevezte a jövő évi költségvetésben foglaltakat. Úgy fogalmazott: a több ezer milliárd forintos "Orbán-csomag" a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb szenvedését fogja elhozni a magyar emberek számára.

A Párbeszéd azt javasolja, hogy "fizessenek a gazdagok", a kormány pedig segítsen a dolgozóknak, az elesetteknek és a szegénységben élőknek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!