TV műsor

OGY - Krónika 10. rész (azonnali kérdések, tárgysorozatba vételek)

Belföld, 2019.11.18

Az utolsóként elhangzó azonnali kérdés az újpesti kórházzal foglalkozott. Ezt követően a parlament tárgysorozatba vételi kérelmeket tárgyalt, valamint bizottsági jelentések és összegző módosító javaslatok vitáit folytatta le.DK: visszaadják-e Újpestnek a kórházát?


A több mint százezres - vonzáskörzetével együtt közel kétszer ekkora - Újpest valamennyi kórházát bezárták az utóbbi években, pedig a helyiek kórházat akarnak - mondta Varju László (DK), ezzel a megfelelő szolgáltatások biztosítását kérve azonnali kérdésében a miniszterelnöktől.

Újpesten legyen újra egészségügyi ellátás, kórház! - kérte ellenzéki politikus.

Orbán Viktor miniszterelnök - a kérdést kétségtelenül jogosnak nevezve - megemlítette: egy kormánydöntés szerint november 30-ig egyeztetnie kell a kijelölt kormánytagnak a kerület vezetőjével arról, mi legyen a most üresen álló épület jövője, "tehát várjuk, hogy a polgármester úrral meg tudjunk egyezni".

Viszonválaszában a DK-s politikus örömét fejezte ki az egyeztetés miatt, "normális, tisztességes egészségügyi ellátást" kérve a térségnek.

Az újpestiek majd eldöntik, mit szeretnének, és a kormány kijelölt egy minisztert, hogy tárgyaljon a polgármesterrel arról, hogy mi legyen ezzel az üresen álló épülettel - közölte viszonválaszában Orbán Viktor, reményét fejezve ki, hogy mindenki számára kielégítő megoldás születik.


Tárgysorozatba vételi kérelmek


Ezt követően a parlament lefolytatta a ritka betegségben szenvedők támogatásának elősegítéséről, a helyi önkormányzatok pénzügyi függetlenségének helyreállításáról, az energiaárak csökkentése érdekében a rezsicsökkentések végrehajtásáról, valamint az állampárti vezetők és a diktatúra állambiztonsága hivatásos állományának egyes közhivatalok viseléséből való kizárásáról szóló törvénymódosítások tárgysorozatba vételi kérelmeinek vitáit.


Ezután bizottsági jelentések vitájával folytatta munkáját a Ház.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!