OGY - Krónika 11. rész (bizottsági jelentés, napirend után)

Belföld, 2020.03.23

A koronavírus-járvány elleni kormányzati fellépésről és a parlament napi munkájáról szóltak napirend után az ellenzéki képviselők.



A győri Káptalandomb nemzeti emlékhellyé nyilvánításáról szóló törvényjavaslat bizottsági jelentésének vitájában Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár közölte, az előterjesztéshez nem nyújtottak be módosító indítványt.


Napirend után


Napirend utáni felszólalásában Varga Zoltán (DK) a külföldi példákkal hasonlította össze, szerinte mit tett a kormányzat a koronavírus-járvány megállításáért, és pártja ezer lélegeztetőgép beszerzését javasló indítványának elfogadását, a nagyszámú vírustesztet kérte számon a kabineten.

Frakciótársa, Sebián-Petrovszki László is a kormány járványügyi intézkedéseit bírálta, az elegendő számú maszkot és kézfertőtlenítőt hiányolva Magyarországról.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) arról beszélt: a kabinet az alaptörvény szellemiségével ellentétes módon hosszabbítaná meg a veszélyhelyzetet, mégpedig úgy, hogy "magának az ellenzékkel szemben politikai tőkét kovácsoljon".


A napirend után hozzászólások elhangzását követően az elnöklő Lezsák Sándor bezárta a törvényhozás ülését, jelezve, a parlament kedden reggel kilenc órakor folytatja munkáját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!