OGY - Krónika 11. rész (napirend után)

Belföld, 2023.05.22

Napirend utáni felszólalásokkal zárta hétfői ülését az Országgyűlés.



Napirend után



Varju László (DK) az újpesti óvodák és bölcsődék 600 millió forint önkormányzati forrásból megvalósuló energetikai felújításáról beszélt. Hozzátette, az önkormányzat kormányzati segítséget nem kap a felújításokhoz.

Frakciótársa, Hegedüs Andrea arról beszélt: nyolc miskolci kulturális intézmény - köztük a Miskolci Nemzeti Színház, a város zsinagógája és az avasi kilátó - jubilál 2023-ban. Jelezte: az elvonások miatt lehetetlen helyzetben ünnepelnek, és feltette a kérdést, mit tesz a kormány ezekért az intézményekért.

Varga Zoltán ugyancsak a DK padsoraiból azt mondta, a debreceni akkumulátorgyár élhetetlenné teszi majd a várost, a gyár tervezett szennyvízfelhasználása pedig évtizedes előkészítést és kisajátításokat kívánna.

Varga Ferenc független képviselő szerint a kormány politikájának része a szélsőjobboldali nézetek mellett a társadalmi csoportok egymás ellen uszítása, a hatalom megtartása érdekében pedig bármire képesek.

Ráczné Földi Judit DK-s képviselő a székesfehérvári stadion építésével, a székesfehérvári Videoton FC és Mol Fehérvár FC teljesítményével kapcsolatos kritikáit fogalmazta meg felszólalásában.

Sas Zoltán a Jobbik soraiból a Magyar Honvédelem Napja alkalmából beszélt a hazaszeretetről és a magyar katonáknak kijáró tiszteletről. Szólt továbbá az európai katonákkal azonos bérezés szükségességéről, amely szerinte orvosolná a létszámhiányt és növelné a honvédség állománymegtartó képességét is.

Frakciótársa, Ander Balázs a dél-amerikai banánköztársaságokhoz hasonlította Magyarországot, amelyet szerinte hatalmas társadalmi szakadékokkal, óriási területi különbségekkel és függő, kiszolgáltatott emberekkel lehet jellemezni.


Az elnöklő Dúró Dóra az ülésnapot bezárta, a Ház kedd reggel 9 órakor folytatja munkáját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!