OGY - Krónika 2. rész (napirend után)

Belföld, 2023.03.31

A Balatonról, Horn Gyuláról, az úthálózat állapotáról, az ingatlanárakról, a vidéki fejlesztésekről, a Magyar Falu programról és a tűzifaprogramról is beszéltek képviselők az Országgyűlés pénteki ülésén, napirend után.



Napirend után



Dúró Dóra (Mi Hazánk) egy balatonaligai partszakasz eladása miatt bírálta a kormányt, hozzátéve, hogy a kormányhivatal a helyi építési szabályzattal szembe menve adott építési engedélyt területre társasházak építésére.

Novák Előd (Mi Hazánk) arról beszélt, hogy a Mi Hazánk bejelentése nyomán meg kell majd változtatni a budapesti Horn Gyula sétány nevét.

Dudás Róbert (Jobbik) arról beszélt, hogy katasztrofális állapotban van a vidék úthálózata, ami nehezítheti azt a törekvést, hogy visszaszorítsák a balesetek számát. Elegendő forrást kellene biztosítani az utak felújítására - jelentette ki.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) elmondta: nagyon nehéz jelenleg elég pénzt félretenni egy ingatlan vásárlására, a mostani árak mellett szinte lehetetlen ingatlant venni, sok fiatalt pedig ez is késztethet arra, hogy kivándoroljon.

Ander Balázs (Jobbik) kifejtette: a csurgói járásban jelentősen csökkent a népesség az elmúlt években, és szükség lenne itt fejlesztésekre, hogy a népességmegtartó ereje növekedjen a térségnek.

Ovádi Péter (Fidesz) a Magyar Falu program nyertes pályázatairól számolt be és azt mondta: azért népszerű ez a program, mert az önkormányzatoknak nem kell önrészt hozzátenniük az állami támogatáshoz.

Bencze János (Jobbik) közölte: a tűzifaprogrammal átverték a lakosságot, hiszen kevés fa és későn érkezett meg az emberekhez, ráadásul az is frissen kivágott, vizes volt még, így az emberek kénytelenek voltak másképp megoldani a téli fűtést.


Az elnöklő Latorcai János az ülést bezárva jelezte, az Országgyűlés hétfőn folytatja munkáját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!