OGY - Krónika 3. rész (napirend előtt: EPP, bevándorlás, családvédelmi akcióterv)

Belföld, 2019.03.25

A Fidesz és az Európai Néppárt vitájáról, a bevándorlásról és a családi akciótervről is szó volt napirend előtt hétfőn az Országgyűlésben.



Párbeszéd: a Fidesz mára egyedül maradt


Tordai Bence arról beszélt, hogy az unióban is kétféle politikus van, az építő és a romboló, de az unióban nem egy ember kénye-kedve dönti el, ki minősül építőnek. Közölte: Jávor Benedek elnyerte az év EP-képviselője díjat a környezetvédelem területén, majd kitért arra: e napon Orbánt és pártját saját pártcsaládja tette partvonalra, a továbbiakban nem tudják befolyásolni a néppárt munkáját. Szerinte mindez nem volt váratlan, és a múlt heti döntéssel hivatalossá vált, Orbánt és a Fideszt kártékonynak és rombolónak könyvelték el. A Fidesz, a "rombolók pártja" mára egyedül maradt - tette hozzá.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára kiemelte: az Európai Néppártot is megosztják a globális kormányzás versus nemzetek Európája vita. Számukra a pártfegyelemnél sokkal fontosabb a keresztény értékek és a bevándorlás elleni fellépés - jelentette ki. Rögzítette: az európai és azon belül az európai jobboldal megújulását szeretnék. Szerinte is fel lehet osztani a magyar közéletet építőkre és rombolókra, az MSZP, akikhez csatlakoztak sok mindenről híres, de nem az építésről - fogalmazott. Hozzátette: azt nem tudni, a Párbeszéd mit építene, de azt tudják, hogy a családtámogatást mostani formájában megszüntetnék, a határzárat lebontanák. Megjegyezte: ha a rombolók közé tartoznak, legalább ne legyenek rá büszkék.



LMP: a Fidesz képtelen a magyar emberek érdekeit képviselni


Demeter Márta szerint indifferens a magyar emberek szempontjából, hogy mi történik a Fidesszel a néppárton belül. A Fidesz képtelen volt a magyar emberek érdekeit képviselni, s a játszmák pusztán pozíciókról szólnak, arról, hogyan próbálják elkerülni az uniós források ellenőrzését. Beszélt arról, hogy a kormány feltétlen kiszolgálója a multinacionális cégeknek, és teljesen tudatos politikája a bérek alacsony tartása. Szerinte az Orbán-kormány bevándorláspárti, csak a letelepedési kötvényekkel 20 ezer embert engedtek be, mindennemű biztonsági ellenőrzés nélkül. Az uniós választás tétje, a magyar nemzeti érdeknek lesz-e valós képviselete az unióban - közölte.

Cseresnyés Péter, az innovációs tárca parlamenti államtitkára úgy reagált: ezt az eklektikus felszólalást hallgatva nem tudni, a címében megjelölt zöldpolitika hogyan is került bele. Miről akart egyáltalán beszélni, mire akart választ kapni? - kérdezte. Szerinte az elhangzottak közül már mindenre választ kapott a képviselő, így a bevándorlásra, a zöldpolitikára, a klímavédelemre is. Vékony jégen táncol Demeter Márta, ha kompetencia-hiányról beszél, már többször bebizonyította, amikor szakpolitikusnak kiáltottak ki magát, hogy ő maga komoly kompetencia-hiányban szenved - jegyezte meg.


KDNP: a családvédelmi akcióterv határozott válasz a bevándorláspárti erőknek


Földi László kiemelte: egyre kevesebb a gyermek, az európai társadalom egyre idősebb, fogy a jövő. Itthon és Európa-szerte mégis akadnak olyanok, akik gyakran cinikusan a tudatos gyermektelenség deviáns eszméit hirdetik, s akik a migrációt tekintik megoldásnak a munkaerő- és gyermekhiányra. Felesleges gyermek még nem született erre a világra - fogalmazott a KDNP-s politikus, aki kitért arra: a családvédelmi akcióterv határozott válasz a bevándorláspárti erőknek, a magyarok saját erőből is megtudják oldani ezt a problémát.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára arról beszélt, a csökkenő népességre Brüsszel válasza, hogy minél több embert telepítsenek be, Budapesté pedig, hogy segítsék a családokat abban, hogy vállaljanak minél több gyermeket.

Azt szeretnék, ha a családvédelmi akcióterv egy olyan nemzeti ügy lenne, amely mellé mindenki oda tud állni, de azt látják, hogy itt Budapesten sem tudják egységesen támogatni a családvédelmi akciótervet. Az Európai Egyesült Államok kiépítése azt jelentené, az egyes országok nem tudnak saját maguk a családokon segíteni - rögzítette az államtitkár, aki részletesen ismertette a kormány családokat segítő intézkedéseit.



Fidesz: mutassuk meg, ami Magyarországon történik, arról a magyar emberek döntenek


Böröcz László szerint a bevándorláspárti erők minden lehetséges eszközzel arra összpontosítanak, hogy ellehetetlenítsék azokat az országokat, politikai erőket, amelyek a nemzeti önrendelkezés megtartása és a keresztény kultúra védelmében emelik fel szavukat. Arra szólított fel, hogy vegyenek részt a május 26-i EP-választásokon, mutassák meg Brüsszelnek, ami Magyarországon történik, arról a magyar emberek döntenek. Kiemelte: a brüsszeli bürokrata elit teljes mértékben elvesztette kapcsolatát a valósággal, "buborékban élnek".

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: Európában komoly vita van a kontinens jövőjéről, ami megvan az országgyűlési pártok között is. Zsákutcának nevezte, hogy az erős unióhoz gyenge tagállamokon keresztül vezet az út. Erős tagállamokra, a saját nemzeti identitásukhoz, kulturális, vallási és történelmi hagyományukhoz ragaszkodó országokra van szükség. Az unió jövőbeni ereje nagyban függ a migrációs folyamatok alakulásától - rögzítette, hozzátéve: az európai migrációs politika ma lényegében meghívásra épül. Ennek azonnal véget kell vetni és sokkal inkább a saját határaink megvédésére és az Afrikában végrehajtott fejlesztési programokra kellene koncentrálni, hogy a segítséget odavigyék, ahol baj van, és ne importáljanak problémákat oda, ahol még nincsenek, vagy kezelhetők. Kitért arra is, hogy a Frontex nem egy határvédelmi szervezet, hanem egy utaztatási ügynökség. Senki nem gondolja komolyan, hogy 10 ezer bürokratával meg lehetne védeni az unió déli határát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!