OGY - Krónika 3. rész (napirend előtt: migráció, főváros)

Belföld, 2023.09.26

A migrációról és Budapest vezetéséről beszéltek kormánypárti felszólalók napirend előtt kedden a parlamentben.KDNP: Magyarország a magyaroké, Európa az európai nemzeteké


Magyarország a magyaroké, Európa pedig az európai nemzeteké és polgároké - mondta Vejkey Imre (KDNP), aki arra emlékeztetett: Magyarország nyolc éve zárta le határait az illegális migráció előtt.

De amíg mi megvédtük az európaiakat is a migránsoktól, addig az akkori német kancellár migránsok százezreit csábította Európába - emlékeztetett.

Bírálta az Európai Bizottság jelenlegi elnökét és vezetését, mert szerinte lemondtak a keresztény értékekről, annak ellenére, hogy "tagállamok sora tiltakozik eszement politikájukkal szemben".

Kijelentette: a Brüsszel-Strasbourg-Soros-tengely kötelező migránskvóta elfogadását erőlteti, sőt, már migránsgettók létrehozására is köteleznének bennünket.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, hogy ugyanannyi migráns érkezik a magyar határhoz is, mint a nagy figyelmet kiváltó Lampedusa szigetére. A különbség, hogy Magyarország nem engedi be az ide érkezőket.

Az államtitkár minden brüsszeli vezetőt invitált, hogy lássa, hogyan kell megvédeni a határt. A megoldás szerinte a kerítés.

Közölte: aki szabadon beengedi a migránsokat, az az embercsempészek oldalára áll. Emlékeztetett: több ország is határellenőrzés bevezetésén gondolkodik. De rámutatott arra is, hogy akik Szerbián gyalogolnak végig, azok már jártak az unió területén, így ha lenne külső határvédelem, egyetlen migráns sem lenne Szerbiában.Fidesz: a budapesti városvezetés csupán értelmetlen konfliktuskeresés


Ferencz Orsolya (Fidesz) a főváros vezetését bírálta, a többi között azért, mert a Lánchidat, az ország egyik legfontosabb jelképét "Karácsony Gergely és a baloldal évek óta saját kicsinyes politikai céljai és érdekei eszközeként" használja fel. Hozzátette: szerinte ezt teszi az egész fővárossal is.

A baloldali politika Budapesten szerinte nem áll másból, mint értelmetlen konfliktushelyzetek előállításából és infantilis politikai aktivizmusból. "Pont, ahogy Gyurcsány Ferenc utasította őket" - tette hozzá.

Dugó van, kosz és káosz - bírált.

Szerinte Karácsony Gergely főpolgármester szereptévesztésben van. Biciklivel pózol, majd sofőrrel viteti magát az autómentes napon is - jegyezte meg.

Szerinte a főváros vezetése elrettentő példával szolgál arra, mi lenne, ha a baloldal vezetné az országot.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára hazugságnak nevezte, amit a baloldal a finanszírozásáról állít. Megkérdőjelezte a többi között azt, hogy voltak adománygyűjtő ládikák, vagy hogy Karácsony Gergely segítői euróban nyújtottak támogatást.

Közölte: az is igaz a baloldalra, hogy már jó ideje külföldön próbálja a magyarországi választásokat megnyerni. Ez szerinte elfogadhatatlan. Most azonban egy újabb vörös vonalat léptek át, már pénzt is kérnek és elfogadnak külföldről - jegyezte meg, és kijelentette: számukra a hatalom fontosabb, mint a magyar érdek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!