OGY - Megválasztották Windisch Lászlót az ÁSZ elnökének

Belföld, 2022.07.04

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökének választotta Windisch Lászlót az Országgyűlés hétfőn. Windisch László a megválasztását követően az Országgyűlés előtt tett esküt.  

Az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülése - Megválasztották Windisch Lászlót az ÁSZ elnökének A képviselők 136 igen szavazattal, 23 ellenében szavazták meg az ÁSZ új vezetőjét, 11 szavazat érvénytelen volt.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnökhelyettesét a Fidesz-KDNP javaslatára jelölte a parlament illetékes bizottsága a posztra.

Az ÁSZ elnökét az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazatával tizenkét évre, titkos szavazással választották meg.
(MTI)

Galériánk

Az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülése - Megválasztották Windisch Lászlót az ÁSZ elnökének Az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülése - Megválasztották Windisch Lászlót az ÁSZ elnökének Az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülése - Megválasztották Windisch Lászlót az ÁSZ elnökének Az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülése - Megválasztották Windisch Lászlót az ÁSZ elnökének Az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülése - Megválasztották Windisch Lászlót az ÁSZ elnökének
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!