OGY - Orbán Viktor: nem lesz Magyarországon migránskvóta és migránsgettó

Belföld, 2023.09.25

Nem lesz Magyarországon migránskvóta és migránsgettó - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben, az őszi ülésszak első napján.

Orbán Viktor úgy értékelte, ősszel mélyülni és szélesedni fog Brüsszel és a magyar kormány vitája a migrációval kapcsolatban.

Elmondta, a migránsok erőszakossága egyre nő, Lampedusa szigetén már "inváziós hadsereg" benyomását keltik. Brüsszel azt követeli, hogy ezeket a migránsokat Magyarország engedje be és hozzon létre több tízezer embernek migránstábort, migránsgettót - tette hozzá.

Orbán Viktor közölte, nem migránskvóta, hanem határkerítés és határőrizet kell, és nem a bajt kell idehozni, a segítséget kell odavinni. Magyarország készen áll arra, hogy erőteljesebb szerepet vállaljon a válságövezetekben, így a forrósodó Száhel-övezetben is - jelentette ki.

Hozzátette: európai megoldás csak akkor lesz, ha Brüsszelben elfogadják, csak az léphet az EU területére, akinek a kérelmét már előzetesen elbírálták és a belépésre engedélyt kapott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!