OGY - Orbán Viktor: ősszel Magyarország ellenfelei egyszerre lépnek fel a követeléseikkel (3. rész)

Belföld, 2023.09.25

    Orbán Viktor emlékeztetett: nem migránskvóta kell, hanem határkerítés és határőrizet, nem a bajt kell idehozni, a segítséget kell odavinni. Európai megoldás csak akkor lesz, ha Brüsszelben megértik és elfogadják, hogy csak az léphet az Európai Unió területére, akinek a kérelmét már előzetesen elbírálták, és a belépésre engedélyt kapott - fűzte hozzá.

Kitért rá: egy másik küzdelem is folyik Magyarország és Brüsszel között, ugyanis gazdasági jellegű "követeléseket szegeztek a mellünknek". A Brüsszellel szembeni konfliktust csak teljes nyíltsággal lefolytatott vitákban és a magyar emberek erőteljes, ha lehet, teljes támogatásával tudják megvívni és megnyerni - fogalmazott.

Hangsúlyozta: Brüsszelben világossá kell válnia, hogy Brüsszel nem a magyar kormánnyal, hanem a magyar emberekkel áll szemben. A rezsivédelem nélkül a magyar családok megélhetése veszélybe kerülne, és "nem fogadjuk el, hogy brüsszeli bürokraták, akik nem itt élnek, nem ismerik a magyar családok helyzetét, akik alig tudnak valamit Magyarországról és ki tudja, milyen érdekeket képviselnek, döntsék el, mekkora legyen az energia ára Magyarországon" - jelentette ki.

Kiemelte: azt sem fogadják el, hogy az árspekuláns multikat terhelő adókat és a bankok, energiacégek extra profitjára kivetett adókat Brüsszel eltöröltesse. "Nem adhatunk szabad kezet a multinacionális cégeknek, hogy újra szabadon emeljék az árakat, és az egekbe tornázzák a profitjukat" - jelentette ki.

Elmondta: több mint félmillió magyar családot véd a kamatstop rendszer. Nyilvánvaló, hogy ez nem maradhat így örökké, de a kamatstop kivezetése csak akkor lesz lehetséges, ha az infláció és vele együtt a kamatok szintje jelentősen csökken és nem teszi tönkre a hiteleket fizető családokat - tette hozzá.

Hangsúlyozta: a kamatstop kivezetésének nem jött el az ideje és ezt Brüsszel sem követelheti Magyarországtól.

A miniszterelnök kifejtette: "éppen az ellenkezőjét kell csinálni annak, amit Brüsszel követel". Megszorításokról szó sem lehet, a családokat védeni kell, a rezsivédelmet fenn kell tartani, a nyugdíjasoknak oda kell adni novemberben az infláció alapján őket megillető további emelést, a munkahelyeket meg kell védeni, az államadósságot csökkenteni kell, a belföldi vállalati tulajdont növelni kell és az év végéig egyensúlyba kell hozni a béreket az árakkal, hogy a fizetések legalább éves átlagban ne veszítsenek az értékükből, és 2024-ben a gazdaság és a bérek is újra növekedésnek induljanak - sorolta.

Kiemelte: "Brüsszelből nem életidegen gazdasági utasításokra, ezerszer kudarcot vallott megszorítások kikényszerítésére van szükségünk, Brüsszel inkább adja ide azt a pénzt, ami jár a magyaroknak, és máris fényesebben néz ki az államháztartás helyzete is".

A kormányfő kijelentette: Brüsszel ebben az évben "3 milliárd euróval tartozik nekünk, miközben mi eleget tettünk a mintegy egymilliárd eurós befizetési kötelezettségünknek". Mindeközben Brüsszel azt várja, hogy "járuljunk hozzá az Európai Unió költségvetésének egyhangúságot igénylő módosításához", azt kérik, "adjunk több pénzt, miközben politikai okokból azt is megtagadják tőlünk, ami nekünk járna" - fogalmazott.

Hangsúlyozta: ősszel Magyarország ellenfelei várhatóan egyszerre lépnek majd fel a követeléseikkel, "a Soros-birodalom, a brüsszeli bürokraták és az amerikai demokraták csupa olyasmit akarnak tőlünk, amit mi nem tudunk, s azt hiszem, nem is akarunk megadni nekik".

Kifejtette: az amerikai adminisztráció továbbra is azt akarja, hogy "szálljunk be a háborúba, szállítsunk fegyvert, adjunk még több pénzt Ukrajnának, de legalábbis járuljunk hozzá, hogy Brüsszel a mi pénzünket odaadhassa nekik". Brüsszel azt akarja, hogy "engedjük be a migránsokat és építsünk nekik migránsgettókat, engedjük be a szexuális propagandát az iskolába, engedjünk át nekik gazdasági döntési jogköröket és ráadásul mondjunk le az önálló külpolitikáról és adjuk fel az egyhangú döntés jogát a politikai kérdésekben" - sorolta.

Megjegyezte: azzal fenyegetnek, hogy ha "mindezt nem tesszük, akkor folyamatos nyomást gyakorolnak majd ránk, visszatartják a brüsszeli pénzeket és a Soros-birodalom pénztárán keresztül fizetni fogják a magyar baloldalt, vagyis a magyar kormány belföldi ellenfeleit".

Orbán Viktor kijelentette: erre azt lehet válaszolni, hogy Magyarország nem tartozik a "jawohl-országok klubjába", akik ha telefont kapnak Brüsszelből, csak annyit válaszolnak: "jawohl!". Másodszor, Magyarország nem engedheti, hogy bárki korlátozza a függetlenségét és szuverenitását. Harmadszor, Magyarország tolerancia-ajánlatot tett Brüsszelnek, "miszerint mi nem követeljük, hogy tegyék magukévá a migrációról vagy a gyermekek iskolai neveléséről vagy a külpolitikáról vallott nézeteinket, s azt kérjük, cserébe ők is tolerálják a mienket" - fogalmazott.

Úgy folytatta: negyedszer, a gazdasági követeléseiket nem fogadhatjuk el, mert "nem akarunk visszamenni oda, ahová Magyarország ellenségei terelni akarnak bennünket: vissza a Gyurcsány-korszakba", amikor nem itt Budapesten, hanem Brüsszelben és Washingtonban döntöttek Magyarország sorsáról, amikor az IMF "itt ült a nyakunkon", amikor a bankok, az energiavállalatok, a média és a távközlés külföldi tulajdonban voltak, amikor a hitelezés svájci frankban zajlott, amikor elvettek a nyugdíjasoktól egyhavi nyugdíjat, az ápolóktól, orvosoktól, tanároktól, tisztviselőktől pedig egyhavi fizetést, eltörölték a családtámogatásokat és a magyar családok fizették a legmagasabb rezsit Európában - sorolta.

Hangsúlyozta: Magyarország politikailag elég stabil, gazdasága pedig elég erős, hogy letörje az inflációt, megvédje a nyugdíjakat, megvédje a fizetéseket, megvédje a munkahelyeket, és a következő évben ismét jelentős gazdasági növekedést érjen el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!