Okozott meglepetéseket A konyhafőnök forgatása a szegedi Rokszin Richárdnak

Belföld, 2020.08.05

Rokszin Richárd a Szegedi Tudományegyetem Sebészeti Klinika Transzplantációs Osztályának szakorvosa. Ricsi nyitott személyiség, aki a műtő mellett otthonosan mozog a konyhában is. Főző tudományát már többször megvillantotta ismerősei és barátai előtt, akik általában elismerően szólnak a doktor hobbijáról.

Rokszin Richárd Éppen ezért nem csak saját elhatározásból, hanem többek biztatására is indult el az RTL klub gasztro realityjében, A konyhafőnökben. Hogy meddig jutott, azt még nem tudhatjuk, sikere azonban bizonyos, hiszen a kiválasztási vagy casting körön már túljutott. Egyébként is azt vallja, hogy ebben a műsorban minden másodperc számára ajándék volt. Abban pedig biztosak lehetünk, hogy a kitartására nem lehet majd panasz, hiszen erre mind sebészi szakmájában, mind pedig mint triatlonos sportolónak szüksége van.  

WR: Mind a szakmád, mind a sportolói hobbid leginkább állóképességet kíván, kitartásra nevel. Szükség van ezekre a tulajdonságokra A konyhafőnökben is?

Annyi bizonyos hogy több feszültség van a műsorban, mint egy átlagos sütés-főzés közben otthon. A zsűri és a kamerák folyamatosan figyelik a produkciókat, a munkámat, és bizony van olyan, hogy egy rosszul elkészített alapanyagot a zsűri egyik tagja egyszerűen kidobja a kukába. Érezhető, hogyha ez a műsor közepén történik, tehát az egy óra hossza közepén, akkor egy kicsit át kell gondolni az időbeosztást. Teljesen más gondolkodást igényel ez a műsor a konyhában, mint amit a civil életem során észleltem. Egy régi típusú gázrezsón vizet forralni például elég sok időt vesz igénybe.  

WR: Otthon nyugodt habitus vagy főzés közben?

Azt hiszem igen. Otthon nem szorít az idő, a konyha az én birodalmam és nem állítom azt, hogy ne tudnék mondjuk egy, a műsorban is kért ételt 60 perc alatt elkészíteni, de ahogy említettem sietni nem kell, és a zsűri fürkésző tekintete sem kísér otthon.  

WR: Otthonodban annyira a te birodalmat a konyha, hogy úgy hallottam a feleséged egyáltalán nem mehet be.

Ez pontosan így van, nem szeretem hogy ha engem otthon a konyhában bárki zavar. Ez idő alatt inkább kiadom nekik azt, amit kell, akár a kávét vagy bármit, csak ne jöjjenek be. Ez a tulajdonságom szerintem a munkámból alakult ki, ott is 4-5-6 embert irányítok, elég nagy felelősséggel, és ezt a fajta saját felelősséget beviszem a konyhába is. Másrészt ha van időm rá, akkor szeretek vitorlázni, és ott is a kapitány helyzete nagyon hasonló. De senki ne értsen félre, nem vagyok egy ordibálós természet, én szépen szoktam kérni inkább.  

WR: A civil életben jól be tudod osztani az idődet? Milyen gyakran jut idő erre a hobbidra?

Szerencsére elég jó munkabírású vagyok, azt szoktam mondani hogy nálam egy nap nem nyolc órából áll, hanem akár húszból is. Ha nem vagyok éppen hulla fáradt, akkor munka után jöhet egy kis sport, sokat futok, triatlonozom, valamint a főzés. Ráadásul a munkabeosztásom olyan, hogy ügyelet után, amikor 24 órázok, aztán szabad a következő napom, és ez nagyon kellemes helyzet. Nekem négy öt óra alvás igényem van, be lehet osztani jól az időt, és amire szeretnénk, arra jut is idő.  

WR: A felvételeknek ugyebár már vége van?

Csak kellemes emlékekkel jöttem el a forgatásokról. Azt majd meglátják a kedves nézők, hogy meddig jutottam el, de annyit mindentől függetlenül elárulhatok, hogy én elégedett voltam a teljesítményemmel.  

WR: Szerinted hozni fog valamiféle változást az életedben A konyhafőnök?

Esetleg csak annyit, hogy többen felismernek. Én magamat nyitott személyiségként jellemezném, orvosként is jó a viszonyom a pácienseimmel, haverkodós típus vagyok, ezt sokan szeretik. Már most nagyon jól esett sok visszajelzés, és az hogy ezek a Facebook posztok, rövid videók maguktól pörögnek, tehát nem én osztom önreklámozós jelleggel, hanem például van egy Trappancs egyesület, akik transzplantáltakkal foglalkoznak, vagy sporttársaim is igen aktívak a megosztásokban.  

WR: Azt már láthatták a nézők, és te is utaltál rá, hogy továbbjutottál a casting körből.

Majdnem le is merült a telefonom, annyi üzenetet kaptam. Így összegezve magamban a műsorban szerzett tapasztalatokat, remélem nem utoljára láthattak a nézők a képernyőn engem A konyhafőnökben, és esetleg a későbbiekben visszahívnak.

Boros Tamás
(Webrádió)

Címkék

A Konyhafőnök Rokszin Richárd

Galériánk

Rokszin Richárd Rokszin Richárd
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!