Október 10-ig lehet jelentkezni az Estöri Kreatív Történelmi Versenyre

Belföld, 2021.09.15

Október 10-ig jelentkezhetnek a középiskolák 10. osztályos tanulói az Estöri Kreatív Történelmi Verseny idei megmérettetésére.

A verseny idén a 16-17. század, és a három részre szakadt Magyarország korszakára fókuszál. A diákok három tagú csapatokban, három fordulón keresztül mérhetik össze a tudásukat - olvasható az Esterházy Magyarország Alapítvány közleményében.

A csapatoknak az online térbe kell elhelyezniük az időszak meghatározó momentumait, egyéniségeit, szellemiségét és hétköznapjait. A digitális eszközök használatával bemutathatják az együtt élő népek szokásait, kultúráját, dilemmáit, drámáit és szerelmeit is.

A közlemény szerint a versenyzőkre olyan feladatok várnak, mint például egy elképzelt 16-17. századi online magazin címlapjának elkészítése és vezércikkének megírása vagy egy rövid videó elkészítése.

A döntőbe jutó csapatoknak a felkészülés szakaszában egy megadott török kori karakter Instagram profilját kell elkészíteniük, majd a személyes részvétellel zajló döntőben a karakterhez és a korhoz kapcsolódó gyakorlati feladatok megoldásával mérhetik össze tudásukat és kreativitásukat.

Amennyiben a járványhelyzet miatt a helyszíni fordulókra nem kerülhet sor, az online térben rendezik meg a versenyt.

Az első három helyezettet az Esterházy Magyarország Alapítvány értékes informatikai és audiovizuális eszközökkel jutalmazza.

A három tagú csapatok és felkészítőtanáraik az estori.hu internetes oldalon jelentkezhetnek a versenybe október 10-ig - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!