TV műsor

Október 23. - Palkovics László: 1956 különleges helyet foglal el szívünkben

Belföld, 2019.10.21

1956 különleges helyet foglal el szívünkben, minden eredményünknek ez az origója - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn a budapesti Vigadóban tartott ünnepségen, ahol az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából állami kitüntetéseket és egyetemi, főiskolai tanári címeket adott át.

A kommunizmus bukása Magyarországon kezdődött, a Szovjetunió is beleremegett, ahogy Habsburg Ottó fogalmazott: 1956 a kommunizmus Sztálingrádja - idézte a miniszter.

A bilincsbe vert nép felemelte szavát, nem tűrte az igazságtalanságot. kimondta, hogy elég volt! A világ csodálattal szemlélte a forradalmat, a hősök felnyitották a szemeket: az embertelen rendszer nem tart örökké - tette hozzá.

1956-ban minden csepp vér Európáért is folyt, a közös európai értékeket védtük - hangoztatta Palkovics László.

Magyarország szuverén állam, amely emelkedő pályán áll, és ez nem lehetne így 1956 nélkül. Őrizzük keresztény európai értékeinket - mondta a miniszter.

Ma is szükség van példákra, a történelem nem áll meg - tette hozzá Palkovics László, és megköszönte a díjazottaknak, kinevezetteknek az elkötelezett, alázatos, magas szakmai színvonalú munkát. A nemzetnek szüksége van a példamutatásukra - hangsúlyozta.

A miniszter egyetemi és főiskolai tanári kinevezéseket, továbbá állami kitüntetéseket - Baross Gábor-díjat, Közlekedésért érdemérmet, Magyar prosperitásért érdemérmet és miniszteri elismerő okleveleket - adott át az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!