Önkormányzat 2019 - A Jobbik önkormányzati programjában azonnali férőhelybővítést kezdeményez az idősellátásban

Önkormányzati választás, 2019.09.11

A Fidesz magára hagyta az idős generációt, nem foglalkozik az ellátásukkal, sőt visszafejleszti azt - mondta Sneider Tamás, a Jobbik elnöke szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, a Jobbik önkormányzati programjában azonnali férőhelybővítést kezdeményez az idősellátás területén.

Jelenleg több mint 26 ezren várakoznak arra, hogy bekerüljenek ezekbe az intézményekbe, összességében pedig kétszer ennyien vannak, akik rászorulnának erre - fejtette ki.

Sneider Tamás szerint a kormány kivételével mindenki tisztában van azzal, hogy a társadalom idősödése számtalan új problémát jelent. A folyamat erősödését jól mutatja, hogy míg 1990-ben 260 ezer, addig jelenleg már 420 ezer 80 év feletti lakosa van Magyarországnak - tette hozzá.

A Jobbik elnöke szerint az új idősotthoni férőhelyek egyenként 12-15 millió forintba kerülnének, továbbá két idős emberenként egy új munkahelyet hoznának létre.

Sneider Tamás kitért arra is, hogy a többségében időseket érintő szociális étkeztetés támogatása az élelmiszerárak emelkedése ellenére nyolc éve változatlanul 55 ezer forint.

Emellett a szociális területen dolgozók anyagi megbecsülése a legalacsonyobb az országban, aminek eredményeként egyre kevesebben dolgoznak az ágazatban, így a rendszer összeomlása fenyeget - fejtette ki az ellenzéki politikus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!