Önkormányzat 2019 - DK: megállapodásra törekszünk Szegeden

Belföld, 2019.07.05

A Demokratikus Koalíció (DK) arra törekszik, hogy az ellenzéki pártok megállapodásra jussanak Szegeden az őszi önkormányzati választási indulás ügyében, a tárgyalások folynak. A DK azt követően közölte ezt pénteken az MTI-vel, hogy a szocialista párt Csongrád megyei elnöke sajtótájékoztatón tudatta: a DK nem vesz részt az ellenzéki pártok összefogásában.

"Régóta húzódó tárgyalások vannak arról, hogy Szegedet hogyan lehet az Orbán-rendszerrel szembeni ellenzék városának megtartani. Ezek a tárgyalások bölcsességet és kompromisszumkészséget igényelnek" - áll a DK közleményében.

Azt írták, a pártnak két célja van: "a város maradjon a demokraták kezén, illetve Szeged sokszínű, demokrata lakossága kellő súllyal hallathassa szavát a közgyűlésben".

A DK arra törekszik, hogy "megállapodásra jussunk". Úgy fogalmaztak: "Ehhez minden bizonnyal minden félnek kellő önmérsékletre, nagyvonalúságra van szüksége. Mi ezt fogjuk gyakorolni."

Szabó Sándor, az MSZP Csongrád megyei elnöke pénteken, az együttműködésben részt vevő pártok helyi vezetőivel közösen tartott sajtótájékoztatóján azt közölte: közösen indul az ellenzéki pártok többsége - az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd, az LMP és Jobbik -, valamint az Összefogás Szegedért Egyesület az őszi önkormányzati választásokon a Tisza-parti városban, a DK nem vesz részt az összefogásban.

A szocialista politikus azt mondta, a DK-val is megállapodás született, de ezt az európai parlamenti választásokat követően a fővároshoz hasonlóan "felrúgták". Az együttműködő szervezetek továbbra is nyitottak az egyeztetésre, várják a DK-t az összefogásba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!