TV műsor

Önkormányzat 2019 - Fidesz: távozzon a közéletből Mirkóczki Ádám!

Önkormányzati választás, 2019.10.06

A közéletből való távozásra szólította fel a Fidesz egri elnöke jobbikos Mirkóczki Ádám egri polgármester-jelöltet, mert vitatta az auschwitzi haláltábor áldozatainak számát.

Martonné Adler Ildikó vasárnapi egri sajtótájékoztatóján elképesztőnek nevezte az ellenzéki Egységben a Városért Egyesület színeiben induló jelölt most kiszivárgott üzenetváltását. Szerinte a 21. században nem elfogadható, ha valaki a holokauszton viccelődik, az áldozatok számát, családtagjaik szenvedését vitatja. Felháborító, hogy a jobbikosok egyenesen a holokauszt támogatására biztatják egymást e-mailjeikben.

A kormánypárti politikus azt mondta: Eger zsidó közösségei nagyon sok kiváló mesterembert, tudóst, művészt és orvost adtak a városnak, amely tisztelettel és szeretettel ápolja az emléküket. Soha egyetlen hivatalban lévő polgármester sem engedett meg magának holokauszttagadó kijelentéseket - hangoztatta.

Martonné Adler Ildikó felszólította a baloldal jelöltjeit, hogy azonnal határolódjanak el Mirkóczki Ádámtól, aki országgyűlési képviselő is, továbbá határolódjanak el azoktól a jobbikosoktól, akik az auschwitzi áldozatokon viccelődtek, illetve aki a fővárosi Cipők a Duna-parton holokauszt-emlékművet leköpte.

A Fidesz egri elnöke szerint Mirkóczki Ádám Egerbe importálja a Jobbik antiszemitizmusát, a köpönyegforgató és álszent politikát, aminek a város közéletében nincsen helye. "Nem kérünk a báránybőrbe bújtatott zsidóellenesekből, a holokauszttagadókból" - mondta.

Martonné Adler Ildikó arra kérte az egri, jó érzésű polgárokat, hogy jövő vasárnap ne szavazzanak az Egységben a Városért jelöltjeire és ne szavazzanak Mirkóczki Ádámra.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!