Önkormányzat 2019 - Megismétlik a polgármester-választást Litér egyik szavazókörében

Belföld, 2019.11.08

Megismétlik a polgármester-választást a Veszprém megyei Litér egyik szavazókörében, mert a szavazatok újraszámlálásakor kiderült, hogy a szavazókörben átadott voksokból hat szavazólap hiányzik, így nem eldönthető a választás eredménye.

A polgármesteri posztért Varga Mihály (független) és Szedlák Attila (Fidesz-KDNP) indult az októberi önkormányzati választáson, amelyet az elsődleges adatok alapján Varga Mihály két szavazattal megnyert.

Szedlák Attila fellebbezett, és a helyi választási bizottság megállapította, hogy a Varga Mihályra leadott szavazatok közül három érvénytelen volt. A határozat ellen Varga Mihály és az MSZP mint az önkormányzati választások egyik jelölőszervezete bírósági felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, így a Győri Ítélőtábla elé került az ügy. A táblabíróság megállapítása szerint a területi választási bizottság határozatképtelen volt döntése meghozatalakor, ezért újraszámolták a szavazatokat.

Kiderült, hogy az 1-es szavazókörben átadott szavazólapok közül hat hiányzik, az ítélőtábla ezért a szavazóköri eredményt megsemmisítette, és megismételt választást tűzött ki november 10-re.

A településen két szavazókör van, a 2-es szavazókörben eredményes és érvényes volt a választás, így az ottani október 13-i eredmény - Varga Mihály 242, Szedlák Attila pedig 229 érvényes szavazatot kapott - nem változik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!