Önkormányzat 2019 - Soltész: a választásokon a pesterzsébetiek a közösséget szolgáló vezetőket válasszanak!

Önkormányzati választás, 2019.09.14

Az október 13-ai önkormányzati, illetve a nemzetiségi választásokon a Pesterzsébeten élők olyan vezetőket válasszanak, akik a közösséget szolgálják és szeretik - erre biztatta az egybegyűlteket a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Budapesten.

Soltész Miklós a Pesterzsébeti Nemzetiségi Önkormányzatok napjának megnyitóján hozzátette, "október 13-a után minden vitát el kell felejteni". Ugyanis, mint mondta ma Magyarországon csak azok a nemzetiségek tudnak fellépni a megmaradásukért, akik képesek együtt dolgozni. Soltész Miklós szerint ez a fajta szemlélet itt Pesterzsébeten megvalósul.

Szabados Ákos polgármester csapata a következő öt évben is "nagyszerű dolgokra lesz képes" - mondta az államtitkár. A polgármestere azt hangsúlyozta: az elmúlt években az itt élő nemzetiségekkel kialakított közös munka célja az volt, hogy erősödjenek a lokálpatrióta érzések, Pesterzsébet lakható, élhető kerület legyen, egy olyan közösség, amelyben származástól függetlenül, de hagyományainkat megőrizve otthon érezhetik magukat az itt élők. Juhász Lajosné (Fidesz), Pesterzsébet alpolgármestere úgy vélekedett, az immár 9. alkalommal megrendezett nemzetiségi önkormányzatok napja segíti, hogy a nemzetiségek őrizzék hagyományaikat, és azokat be is mutassák a nagyobb közösségnek.

Közölte, a kerület közösségének fontos részét képezik az itt élő nemzetiségek (lengyelek, örmények, németek, romák, szlovákok, ukránok), akiknek kultúrája, énekei, táncai, viselete, szokásai gazdagítják a Pesterzsébet életét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!