Önkormányzatok hétvégéje a Rákóczi Szövetség táborában

Belföld, 2021.06.12

A Rákóczi Szövetség hagyományteremtő jelleggel szervezte meg az önkormányzatok hétvégéjét Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi táborban, a szombati találkozóra félszáz magyarországi településvezető érkezett, akik támogatják a külhoni megmaradást szolgáló Magyar Iskolaválasztási Programot.

Az egész napos rendezvényen elhangzott: az esemény célja a személyes találkozáson és kapcsolatépítésen túl, hogy olyan közös gondolkodás induljon el, amely a magyar-magyar kapcsolatok további mélyítését segíti elő a Kárpát-medencében.

Ezért is adták az "Önkormányzatok a nemzeti megmaradásért" címet a rendezvénynek, amelyen áttekintik az önkormányzatok szerepét a nemzetpolitikában, bemutatva olyan jó gyakorlatokat, amelyek a határ menti együttműködésekben, testvértelepülési kapcsolatok révén születtek.

A Rákóczi Szövetség megújult Rákóczi Hoteljét, Táborát és Rendezvényközpontját június 4-én adták át, a mellette épülő sportkomplexum alapkőletételét is ekkor tartották. A táborban egy turnusban félezer diákot tudnak fogadni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!