Orbán: tárgyalás kezdődhet az orosz gázszállítás mennyiségének emeléséről

Belföld, 2022.02.01

Érdemi tárgyalásokat folytathatnak arról, hogy egymilliárd köbméterrel emeljék az éves mennyiségét a hosszú távú orosz-magyar gázszállításnak - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Moszkvában.

Orbán Viktor Moszkvában A kormányfő Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, majd ezt követően hangsúlyozta: az Oroszország és Magyarország közötti hosszú távú gázszállítási szerződés értéke a jövőre nézve különösen nagy lesz, tehát nem csökkenteni kell a mennyiséget, hanem inkább növelni.

Kitért arra: a paksi erőmű építkezésének előkészítése a végső fázisba lépett és amint az utolsó engedély is megvan, "a beruházás automatikusan átlép a következő, úgynevezett létesítési fázisba és ezzel megtesszük a döntő lépést mi magyarok, hogy önállók legyünk a villamosenergia-ellátás terén".
(MTI)

Címkék

Orbán Viktor Vlagyimir Putyin

Galériánk

Orbán Viktor Moszkvában Orbán Viktor Moszkvában Orbán Viktor Moszkvában Orbán Viktor Moszkvában Orbán Viktor Moszkvában Orbán Viktor Moszkvában Orbán Viktor Moszkvában Orbán Viktor Moszkvában Orbán Viktor Moszkvában Orbán Viktor Moszkvában
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!