Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik (2. rész)

Belföld, 2024.05.24

    Orbán Viktor a rádióinterjúban arról is beszélt, hogy a magyarok azt gondolják: ez az európai választás a háborúról és a békéről szól. Persze a migrációról és a hagyományos családok védelméről is, de most minden más fontos ügy elé odatolakodik a háború kérdése - tette hozzá.

A kormányfő figyelmeztetett: könnyen lehet, hogy az utókor azt fogja mondani, ez volt az az európai választás, ahol eldőlt háború és béke kérdése.

Hozzátette, nemcsak az európai választás ilyen, hanem a novemberi amerikai is.

Megjegyezte azonban azt is, hogy a háború nemcsak szenvedést, hanem profitot is generál a hadiipar és a fegyverkereskedők számára.

Akik bennfentes információkkal rendelkeznek a háborúról, akik nem termelni, hanem spekulálni szoktak, tehát a kockázati tőkespekulánsok is ott vannak a háborúpártiak mögött, Soros György is "kitünteti magát" - jelezte.

Vannak politikusok, akiket meg lehet vásárolni, itt van például a magyar baloldal, amely minden választási kampányban nyugatról kapja a pénzt, amelyet háborúpárti pénzemberek finanszíroznak - jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve, nem csoda, hogy a magyar baloldal - a baloldali szavazók akaratával ellentétben - háborúpárti.

Elmondása szerint azt azonban nem érti, hogy nagy európai országok vezetői miért vannak hasonló állásponton.

Az európai élet legsúlyosabb bajai - például a demográfiai hanyatlás vagy a migráció kérdése - gyökerét a háborúkban lelhetjük meg. Minden európai háború ugyanis egy összeurópai polgárháború is, egymást irtják a fehér keresztény emberek - közölte.

Nem csoda, hogy az európai keresztény világ, amely korábban meghatározó befolyást gyakorolt a világ többi részére és képes volt megvédeni magát a migrációval szemben, erre képtelenné válik - jegyezte meg, hozzátéve: azért hiányzik sok tízmillió ember az európai földrészről, mert meghaltak a katonáink a háborúban.

Minden európai háború az utóbbi 100-150 évben összességében mindenkinek veszteséget okozott - emlékeztetett.

Arra a kérdésre, hogyan lehet felvenni a versenyt a háborúban érdekelt "érdekkörrel", a kormányfő azt mondta: a végső mentsvár a nép, azaz az emberek szava, hiszen Európa mégiscsak demokrácia.

Ugyanakkor arra is rámutatott: ha manapság valaki olyasmit csinál, ami jó az embereknek, azt az európai színpadon azonnal populistának minősítik, mert Brüsszelben azt várják el politikusoktól, hogy eszméket képviseljenek. Hozzátette: magasztos eszmék kellenek, de ezek nem lehetnek fontosabbak, mint maguk az emberek.

Közölte: arra építi Magyarország stratégiáját, hogy a mostani az európai választáson megnő azon embereknek a száma, akik békét akarnak, és nem akarják támogatni a saját kormányaikat abban, hogy tovább meneteljenek a háborúba.

Hangsúlyozta: már azzal is meg lenne elégedve, ha az emberek a szavazataikkal legalább meg tudnák állítani a háborúba sodródás folyamatát. Ugyanakkor úgy vélte: ez csak a munka az egyik fele, mert "utána a másikat is el kell végezni, hogy ez megtörténjen Amerikában is", és akkor a nyugati világ talán a "szakadék széle előtt meg tud állni".

Orbán Viktor szerint nem egyszerűen felháborító, hanem vérlázító az Európai Bíróság döntése, miszerint Magyarországnak napi hatmillió forintot kell befizetnie Brüsszelnek, amiért nem hajlandó migránsokat befogadni.

"Hogy jön ahhoz bárki, hogy megmondja a magyaroknak, hogy kit kell ide beengedni?" - tette hozzá.

"Ez lehetetlen. Abszolút képtelenség" - értékelt a kormányfő, aki szerint miközben Magyarország védi Európát, és több milliárd eurót elköltött már határvédelemre, "Brüsszelből hátba lövik".

Erre egyetlen válaszunk lehet: el kell zavarnunk az európai vezetőket, akik ilyen döntéseket hoznak - jelentette ki a miniszterelnök.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!