Orbán Viktor Bukarestben tárgyal

Belföld, 2024.04.03

Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután Bukarestben megbeszélést folytat Kelemen Hunorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökével, majd a román miniszterelnökkel, végül uniós tagállami kormányfőkkel és az Európai Tanács elnökével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kormányfő Románia miniszterelnökével, Marcel Ciolacuval munkamegbeszélést folytat Sorin Grindeanu román közlekedési miniszter valamint Bóka János, az európai uniós ügyek minisztere társaságában.

Orbán Viktor szerda este az EU Stratégiai Menetrend 2024-2029 bukaresti előkészítő megbeszéléséhez csatlakozik Horvátország, Belgium, Szlovénia miniszterelnökével, Románia elnökével valamint Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével közösen.

A Stratégiai Menetrend az uniós intézményi ciklus végén elfogadandó dokumentum, ami a következő intézményi ciklusra irányadó stratégiai kihívásokat vázolja fel, és útmutatást ad az EU intézményeinek. A Menetrendet az állam- és kormányfők fogadják el, a döntés előtt pedig több alkalommal, több európai városban kisebb csoportokban tanácskoznak a dokumentumról.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!