Orbán Viktor: háború- és migrációpárti, gazdaságellenes koalíció jött létre Weber vezetésével (2. rész)

Belföld, 2024.06.21

    Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban kifejtette, az amerikaiak vezetésével, Németország statisztálása mellett, a nyugati világ le akarja győzni Oroszországot úgy, hogy ő maga nem keveredik vele közvetlenül háborúba, hanem lényegében a háborút az "ukránokra hagyják", ha már Vlagyimir Putyin - a nemzetközi jog minden alapelvét felrúgva - megtámadta Ukrajnát, mert meg akarja akadályozni, hogy Ukrajna tagja legyen a NATO-nak.

A nyugat ezt lehetőségnek tekintette arra, hogy meggyengítse, majd legyőzze Oroszországot, a Magyarország által is képviselt álláspont helyett, miszerint ebben a helyzetben a konfliktus elszigetelése és a háborús hatás csökkentése lenne az elsődleges feladat - fogalmazott, megjegyezve, a nyugat az ukrán katonákon keresztül, rengeteg áldozat árán szeretné legyőzni az oroszokat.

A kérdés arról szól, hogy Ukrajna tagja lesz-e a NATO-nak vagy nem, azaz például a fekete-tengeri Szevasztopol kikötőjében "NATO-zászló lesz vagy orosz zászló lesz" - mondta, megjegyezve, az oroszok nem akarnak egy olyan, a NATO által a legmodernebb fegyverzettel ellátott hadsereggel rendelkező ország mellett élni, mint Ukrajna.

Reménytelennek nevezte azt, hogy a háborút a nyugat nyerje meg, mert ennek szavai szerint iszonyatos ára van, ami egyszerűen nem éri meg. Sok százezer orosz és ukrán halt meg eddig, és fel fog nőni lassan egymillió olyan gyermek Európa keleti végében, akinek nincs vagy a háborús sérülések miatt lerokkant édesapja van - hangsúlyozta.

Hozzátette, lesz egy olyan nemzedék, amely kilátástalan helyzetben lesz, mert az ígért újjáépítés ellenére az emberek életszínvonala hosszú évekig fog elmaradni az európai életszínvonaltól.

Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy korábban a nagy politikai kérdésekben népszavazásokat tartottak Magyarországon. A migráció ellen érvelve "megtámasztom a hátamat" egy migrációról szóló népszavazással - fogalmazott, hozzátéve: hasonló a helyzet a hagyományos családmodell védelme ügyében is.

Hangsúlyozta: semmiképpen sem akarjuk, hogy a gyerekeinknek ezekben a kérdésekben más mondja meg, mi a helyes és helytelen. Amikor ezt a vitát vívom, nekitámaszkodom annak a népszavazásnak, ami a gender kérdéséről volt Magyarországon - jelezte.

Elmondása szerint a háborúról nem tartottak népszavazást, de volt európai választás. "Azt mondtam az egész kampány során, hogy ez a háborúról és békéről szól" - idézte fel, hozzáfűzve, az emberek világosan elmondták: nem akarják, hogy Magyarország részt vegyen a háborúban.

Azt mondtam, van egy minimális cél, amit el tudunk érni: az európai szerelvény a háború felé tart, de ha van elég támogatásunk, meg tudom húzni a vészféket, ez a vonat meg fog állni, és mi, magyarok, le fogunk szállni. Ha szerencsésen állnak a csillagok, meggyőzzük a masinisztát, hogy ne csak a magyarok szálljanak le, hanem ne is menjen tovább - emlékeztetett.

Értékelése szerint a minimális célt elértük, sikerült megállapodnia a NATO főtitkárával, hogy Magyarország nem vesz részt a NATO ukrajnai missziójában sem pénzzel, sem fegyverrel, sem katonával.

"A masinisztával is beszéltünk, de azt nem tudtuk meggyőzni, ez egy erős masiniszta, azt csak Donald Trump tudja leszedni onnan" - utalt a közelgő amerikai választásra.

Hangsúlyozta azonban: mi ki fogunk maradni ebből a háborúból, Magyarország a béke szigete marad, mind a közbiztonság, mind a szociális biztonság, mind a háború tekintetében, hiszen minderről nemcsak a most távozó NATO-főtitkárral, hanem az utódjával is megállapodott.

A háborús nyomás jelen pillanatban nem a NATO-ból jön, hanem innen, Európából, ezt a csatát Brüsszelben kell megvívni - jegyezte meg.

Kiemelte, az EPP-t vezető Manfer Webernek egyetlen, szívéhez igazán közel álló célja van: hogy ártson Magyarországnak.

Mi akadályoztuk meg 2019-ben, hogy az Európai Bizottság elnöke legyen, mert azt mondta, nem akar a magyarok szavazatával a bizottság elnöke lenni - idézte fel, hozzátéve: a magyar szavazatokkal végül megválasztott Ursula von der Leyennel is vannak bajok, "de ő egy inas ahhoz képest, amilyen hungarofóbiában szenved Weber úr".

Amíg ő ott van, addig pontosan tudhatjuk, hogy egy magyarellenes vezető van az Európai Néppárt élén - figyelmeztetett.

Emlékeztetett: amikor 2018-ban a Fidesz nyerte a választást, rá néhány napra Manfed Weber hatékony támogatásával már meg is indították Magyarországgal szemben a 7-es cikkelyes eljárást.

Most ugyanez történt: a békepárt nyert Magyarországon, és a brüsszeli háborúpártiak azonnal egy korábban példátlannak mondható bírságot vágtak a nyakunkba - jegyezte meg, hangsúlyozva: szoros összefüggés van a migrációs bírság és a háború és béke kérdése között.

Jelezte azonban: munkacsoportokat állítottak fel ennek kivédésére, és már látni a megoldásokat, hogy azokkal fizettessük meg ezt a bírságot, akik a migráción és a háborún a legtöbbet keresik. Ezt a weberi támadást is, amelyet most Magyarországgal szemben indítottak, ki fogjuk védeni - fogalmazott.

Orbán Viktor kitért a migráció problémájára is, Németország példáját felhozva. Ez egy színes, megváltozott, multikulturális világ, amelyben az ideérkező migránsok már nem vendégek, hanem gyorsított eljárásban állampolgárságot kapva, saját jogon vannak az országban, amely egyre inkább az övék lesz - fejtette ki.

Felidézte, hogy 2015-ben hozott egy döntést: hacsak a magyar emberek nem követelik, hogy engedjük be a migránsokat, nem fogjuk őket beengedni, mert egyébként Magyarország nem lesz többé magyar ország. A migráció azon kevés témák közé tartozik, amelyben nem lehet helyrehozni a hibát - mutatott rá.

Azt tanácsoltam mindig a magyaroknak, most is azt kérem tőlük, hogy mondjanak nemet a migrációra, álljunk ellen a nyomásnak, őrizzük meg hazánkat a béke szigetének - mondta Orbán Viktor.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!