Óriási siker: Bronzérmes lett a Deák Ferenc Gimnázium kézilabda csapata

Belföld, 2024.01.30

Óriási sikert ért el a Deák Ferenc Gimnázium kézilabda csapata, ugyanis testnevelő tanáraik támogatásával bronzérmet szereztek a deákos diákok a hétvégén Gyöngyösön megrendezett Országos Diákolimpia 8 csapatot magában foglaló döntőjében.

DFG kézilabda bronz Csongrád-Csanád vármegyét a Deák Ferenc Gimnázium csapata képviselte, akik a megyei döntő megnyerése után az országos selejtezőn léptek pályára Békéscsabán, majd Kiskőrösön vendégszerepeltek az országos elődöntőn, ahol végül sikerült a gyöngyösi 8 csapatos országos döntőbe kvalifikálni magukat.  

A döntő csoportmérkőzései során kétszer is ikszeltek a deákos fiúk, előbb a nyíregyházi Arany János Gimnázium, majd a későbbi ezüstérmes Balatonboglár-NEKA csapatával. A Deák kézilabda csapata a ceglédi Török János Gimnázium együttesével szemben diadalmaskodni tudott, de az elődöntőben a torna végső győztese és utánpótlás válogatottakkal felálló Leövey Klára Gimnázium megálljt parancsolt a Szegedieknek.  

A bronzéremért folytatott harcban a Fonyód-NEKA gárdája következett, akik a mérkőzés elején alaposan ráijesztettek riválisukra és 6 góllal elhúztak, azonban egy időkérést követően a Deák csapata új erőre kapott és a 2. félidő tizedik percében már 3 gól volt az előnyük, amelyet a mérkőzés végéig sikerült megőrizniük.  

Deák Ferenc Gimnázium Szeged - Mátyás Király Gimnázium Fonyód: (11-13) 25-22

A csapat tagjait és tanáraikat természetesen hatalmas gratuláció illeti az erőn felüli, szenzációs teljesítményért.  

  • A bronzérmes csapat tagjai voltak: 

Szabó Máté, Boros Andor, Matic Dávid, Hrutka Balázs, Furka Márton, Hegyes Máté, Herbert Benedek, Balog Csanád, Kószó Lázár, Szente Ádám, Pácza Dániel, Kőrösi Botond, Hoffmann Márton, Horváth Tamás, Vízkeleti Áron 

Edzők: Engi Zoltán testnevelő, Varga Viktor testnevelő  

(Webrádió)

Galériánk

DFG kézilabda bronz DFG kézilabda bronz
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!