Országos Könyvtári Napok - Változatos programok Szegeden

Belföld, 2019.09.26

A fenntarthatóságot és a klímavédelmet a középpontba helyező ingyenes rendezvényekkel, változatos programok várják az érdeklődőket egész októberben az Országos Könyvtári Napok alkalmából Szegeden - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Somogyi-könyvtár Dóm téri épületében Gál Tamás, a Szegedi Tudományegyetem éghajlattani és tájföldrajzi tanszékének oktatója október 3-án a klímaváltozás és az extrém időjárás kapcsolatáról tart előadást. Tóth Andi, a Dobd ki a szemetest! - Hulladékcsökkentés lépésről lépésre című könyv szerzője a háztartásokban alkalmazható módszereket ajánl az érdeklődők figyelmébe. A Gyermekkönyvtár ökonapján, október 5-én pedig családi játék keretében mutatják be, hogyan lehet egészségesebben, takarékosabban, kevesebb szemetet termelve élni. A fiókkönyvtárakban szó esik majd a felelős állattartásról, a környezettudatos kiskertművelésről és az ökotudatos öltözködésről is.

A programok közül nem hiányozhatnak az író-olvasó találkozók sem: mások mellett Réti Lászlóval, több közkedvelt krimi szerzőjével és Tavi Katával, a Sulijegyzetek népszerű írójával beszélgethetnek a látogatók.

Október első napján a tíz éve elhunyt Bárdi Sándor szegedi énekművészre, tanárra emlékeznek, a művész-pedagógus életét és munkásságát személyes hangulatú zenés beszélgetés keretében elevenítik fel.

A hiány eszménye címmel október 2-tól láthatók a könyvtár főépületében Darázs József szegedi festőművész a természeti mítoszokhoz és a népművészet egyetemesebb világfelfogásához kapcsolódó alkotásai.

Október 6-án, a Könyves vasárnapon a Boszorkányszigeten tartott "mesés erdőfürdőzésre" indulhatnak vállalkozó kedvű vendégek. A Dóm téri könyvtárban idén is árusítanak használt és régi könyveket, lesz játékos totó értékes nyereményekért, az újonnan beiratkozók pedig egy napijegy áráért kapnak fél évre szóló olvasójegyet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!