Öt film kapott elismerést a karantén film pályázaton

Belföld, 2021.03.30

Az egy éve tartó járványra reflektáló filmekre írt ki pályázatot a Belvárosi Mozi, és 23 kisfilmmel neveztek a versenyre. A nyerteseket értesítik, nyereményeiket a járványügyi korlátozások után újranyitó moziban vehetik át.

Belvárosi Mozi
Derűlátó, pozitív üzeneteket is értékeltek a zsűri tagok a leforgatott filmekben, de egy jó ötlettel, a technikai megvalósítás színvonalával is pontot lehetett szerezni. Március 22-ig 23 film nevezését küldték be a Belvárosi Moziba, az alkotók között voltak profik és amatőrök, de az ötletekből nem volt hiány egyik alkotás esetében sem.

Az SZTE Vizuális Kultúra Tanszék oktatóiból és hallgatóiból, valamint a mozi munkatársaiból álló zsűrinek feladta a leckét, hogy a két tucat film a legkülönbözőbb felkészültségű alkotók munkájaként került egy polcra, ezért úgy döntöttek, hogy sorrend felállítása nélkül választják ki az öt legjobbat: Szemenyei János - Horgas Ádám, Kis suttogás című videója még a tavaszi első hullám hatása, és technikai megoldásával (video- chat) is reflektál a pandémiára.



Szűcs Gréta egyperces filmje, a Pan(dem)ic room egy diák reflexiója a szobába zárt életre, amely a fiatalok kedvelte tik-tok formátumot rövidsége és ritmusa okán is megidézi. Horgasék videójához hasonlóan profi munka a City Rocks csapatának mozaik videója, és szintén élethű tükre a járványnak Magyar Fülöp megközelítése a falak közé zárt mindennapokról. Kakukktojásként került a győztesek közé a Domokos Mari stábja által rendezett és játszott Key, mivel laza kapcsolódása van a karantén életünkhöz, de a koronavírus okozta izoláltságot, a harcot a túlélésért mégis ütősen szimbolizálja.

A nyertesek filmklub és mozibérleteket, VR Cinema és Game Room belépőket illetve a Filmtörténeti Élménytárba szóló jegyeket vehetnek majd át a Belvárosi Moziban. A díjnyertes filmeket a közönség nagy vásznon is láthatja majd a szeptemberben megrendezésre kerülő 5. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon.
(Webrádió)

Címkék

Karantén film pályázat Belvárosi mozi
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!