OVSZ: újabb fórumon népszerűsítik a véradást

Belföld, 2023.03.23

Az évenként megrendezett országos patikanapok programjába már idén beépíti a véradás promócióját a Magyar Gyógyszerészi Kamara annak a megállpodásnak a részeként, amelyet a kamara és az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) vezetői írtak alá.

A vérellátó szolgálat arról tájékoztatta csütörtökön az MTI-t, hogy Matusovits Andrea, az OVSZ főigazgatója és Hankó Zoltán, a gyógyszerészi kamara elnöke a megállapodásban a szakmai és kommunikációs szinteken történő szorosabb együttműködést vállalják. Ennek része, hogy az országos patikanapok programjába már idén beépíti a véradás promócióját a kamara.

Az OVSZ emellett folyamatosan keresi azokat az együttműködési lehetőségeket, amelyek hozzájárulnak a véradási hajlandóság, valamint a véradás társadalmi elfogadottságának növeléséhez - írták.

Hozzátették, közösen növelni kívánják a magyar lakosság egészségműveltségét is. Ezért a most kötött együttműködés keretében a kamara segíti azoknak az ismereteknek az átadását, amelyek a véradásra való alkalmassághoz kapcsolódó gyógyszerhasználattal függenek össze - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!