Palkovics: 15,5 milliárd forintból újul meg a bicskei vasútállomás és környeteze

Belföld, 2019.10.10

15,5 milliárd forintos beruházással teljesen megújul a bicskei vasútállomás és környezete, ezzel létrejön a vasúti és autóbusz közlekedést összekötő intermodális központ - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter a Fejér megyei városban tartott sajtótájékoztatón.

Palkovics László elmondta, hogy a fejlesztés 12,1 milliárdos támogatással valósul meg, és még októberben aláírják a támogatási szerződést a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt.-vel.

Jelezte, hogy a projekt keretében visszaépítik a korábbi vasútállomás század eleji épületét, amely elé autóbusz fordulót és taxiállomást építenek, parkolókat létesítenek, továbbá fejlesztik a környező közutakat.

Tessely Zoltán a térség fideszes országgyűlési képviselője hozzátette, hogy a közúti közlekedésbe korábban soha be nem vont felüljárót is felújítják és átadják a forgalomnak, lakott területen kívülre telepítik a közrakodót, vasúti aluljárót építenek, amivel a két városrész összeköttetésbe kerül.

Bálint Istvánné (Fidesz-KDNP) alpolgármester, polgármesterjelölt örömének adott hangot amiatt, hogy a vasútvonal által kettészelt város a beruházást követően több ponton "egyesülhet".

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!