Palkovics: előrébb kell léptetni Magyarországot az egyetemi rangsorokban

Belföld, 2021.05.19

A kormány előrébb akarja léptetni Magyarországot a felsőoktatási rangsorokban - emelte ki az innovációs és technológiai miniszter szerdán egy online nemzetközi konferencián, amelyet az egyetemi rangsorokról tartottak.

Palkovics László az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és az International Ranking Expert Group háromnapos tanácskozásának megnyitójára küldött angol nyelvű videoüzenetében azt mondta, hogy fontos az egyetemek minősége, amelyet megmutat a rangsorolás.

Felidézte, hogy Magyarország már sok híres tudóst adott a világnak, akik nagyban hozzájárultak a fejlődéshez.

A kormány 2016 óta az ELTE-n kutatási csoportot működtet, amely elemzi a rangsorokat - közölte a miniszter.

Kitért a gazdaság szerkezetére: szavai szerint a kisvállalkozások arányával "nem lehetünk annyira elégedettek". A csúcstechnológiás iparágak szempontjából viszont meglepően jól teljesít Magyarország - jelentette ki Palkovics László.

Megjegyezte azt is, hogy Magyarországot nagyon magasra értékelik: olyan helynek tartják, ahol érdemes befektetni.

A kormány jól halad abban, hogy a kutatás-fejlesztés szempontjából is egyre vonzóbb legyen Magyarország - hangoztatta.

A miniszter kiemelte a magyar élelmiszer-, vegy- és energiaipart, és megemlítette, hogy az önvezető autók fejlesztésének szintén fontos szerep jut az országban.

Palkovics László azt mondta, hogy a felsőoktatásban fontos a nemzetköziesítés, a kapcsolatok ápolása külföldi egyetemekkel és a külföldi intézmények Magyarországra vonzása.

A miniszter arról is beszélt, hogy a Fudan Egyetemmel 2014-ben kezdődött az együttműködés. Az intézménynek a budapesti lesz az első Kínán kívüli campusa - jegyezte meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!