TV műsor

Pályázati felhívás a hétvégi magyar iskolák pedagógusai számára a 2021-es Széchenyi-év alkalmából

Belföld, 2021.05.11

A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kara és a nemzetpolitikáért felelős államtitkárság projektíró versenyt hirdet a diaszpórában működő hétvégi magyar iskolákban tanítók számára.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a verseny célja, hogy a diaszpórában oktatók megmutathassák kreativitásukat és a diákokkal való együttműködésüket a projektoktatás során, az elkészült munkákkal tisztelegve a 230 éve született Széchenyi István életműve előtt.

A felhívásra bárki jelentkezhet, aki kreatívnak érzi magát és a diaszpórában működő hétvégi magyar iskolákban tanít. A hagyományos formában működő iskolák mellett online működő magyar iskolák is nevezhetnek.

A jelentkezők feladata Széchenyi életművének feldolgozása projektmódszerrel. A projekt lehet egy lezárult, gyerekekkel már megvalósult program, de egy jövőben megvalósuló tervezet is. Kidolgozása történhet egyénileg vagy csoportosan is (maximum 5 fő részvételével).

A legjobb pályamunkákat beküldők a nemzetpolitikáért felelős államtitkárság 100-150 ezer forint értékű nyereményében részesülnek könyv vagy könyvutalvány formájában, továbbá a legsikeresebb pályaműveket - a Gróf Széchenyi Család Alapítvány felajánlásának köszönhetően - publikálják a Stádium online folyóiratban is.

A részletes pályázati felhívás a www.kulhonimagyarok.hu oldalon a Pályázatok menüpontban olvasható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!