Pályázatot hirdetett középiskolai tanároknak a Pro Progressio alapítvány

Belföld, 2021.04.15

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) mellett működő Pro Progressio alapítvány pályázatot hirdetett azoknak a középiskolai tanároknak az elismerésére, akik emelt szintű érettségire készítik fel tanítványaikat természettudományi tárgyakból, diákjaik eredményesen szerepelnek hazai és nemzetközi tanulmányi és innovációs versenyeken, illetve hátrányos körülmények között végeznek példamutató tehetséggondozó tevékenységet.

Az alapítvány csütörtökön közölte az MTI-el, hogy 13. alkalommal hirdették meg pályázatukat középfokú oktatási intézmények (gimnáziumok, szakgimnáziumok) aktív pedagógusai részére.

Olyan matematika, fizika, biológia, kémia, informatika szakos tanárok pályázatát várják, akik közreműködnek a diákok motivációjának erősítését szolgáló rendezvények szervezésében, akiknek tanítványai közül többen tettek emelt szintű érettségit, és/vagy sikerrel szerepeltek megyei, országos és nemzetközi középiskolai tanulmányi versenyeken, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Versenyen, továbbá 2016-2020. között több diákjuk is volt, aki érettségi után a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytatta tanulmányait.

A pályázatok díjazására hatmillió forintot különített el az alapítvány kuratóriuma, az elnyerhető összeg fejenként félmillió forint. A pályázatokat április 30-ig nyújthatják be a pedagógusok. A pályázati felhívás részletei az alapítvány honlapján érhetők el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!