Papagájok ricsajától volt hangos az Ifjúsági Ház

Belföld, 2023.03.05

Papagáj kiállítást rendeztek a szegedi Ifjúsági Ház Rendezvényközpontban a hétvégén, ahol több mint félszáz rikácsoló madarat tekinthettek meg az érdeklődők.

Papagáj kiállítás Szeged
Elsősorban gyermekes szülők érkeztek arra a kiállításra, amelyet a hétvégén rendeztek az IH Rendezvényközpont Szeged termében. A hangosan rikácsoló papagájok felejthetetlen élményt nyújtottak kicsiknek és nagyoknak egyaránt, a bátrabbak még fotózkodhattak is egy Nimfa vagy tetszés szerint egy kék-sárga Ara papagájjal.  

A papagájok mindegyike nagyon népszerű, azonban a prímet egyértelműen a sokak szerint legintelligensebbnek tartott Jákó papagáj vitte. A viszonylag nagyméretű jákók híres beszéd és hangutánzók, gazdájukhoz rendkívüli módon ragaszkodnak, azonban rossz bánásmód esetén elfelejthetik a megtanultakat. Talán hihetetlennek tűnhet, de a jákók szinte bármikor megsértődhetnek, ha valami nem tetszik nekik és nehéz kiengesztelni őket. A tartása kezdő madártartóknak és olyan embereknek nem is ajánlott, akik nem érnek rá velük eleget foglalkozni. A Jákó papagájok fogságban akár 70-80! évig is élhetnek. A rendezvényen kiállított Jákó papagáj is szenzációsan utánzott különböző hangokat.


Talán kevesen tudják, de a papagájok a kakadufélék családjához tartoznak, ezért nem meglepő módon több kakadut is megtekinthetettek az érdeklődők a kiállításon. A mindenki által ismert Nimfa és Ara papagájok mellett az érdeklődők láthattak még többek között Kínai, Feketesapkás, Sándor, valamint Nemes papagájt. A Jákó mellett nagy sikere volt a kicsik körében a Rózsás, valamint a Malukku kakadunak is. Volt olyan papagáj is, amelynek a bóbitáját is meg lehetett simogatni, amely a gyerekeknek jelentett hatalmas élmény.

A kiállítás szombaton és vasárnap is 18 óráig várta a látogatókat.  
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!