Párbeszéd: a Fidesz magukra hagyta a gödieket

Belföld, 2021.08.18

A Párbeszéd szerint a Fidesz és Tuzson Bence, a körzet fideszes országgyűlési képviselője magukra hagyta a gödieket, kiszolgáltatva őket a Samsung-gyárnak.

Dorosz Dávid, a Párbeszéd elnökségi tagja - akit pártja jelöltként indítana Pest megye 5. számú választókerületében a jövő évi választáson - szerdai, online sajtótájékoztatóján arról beszélt: a Samsung-gyár építése évek óta hatalmas terhet ró Gödre és az ott élőkre, de a helyzet az elmúlt hetekben tovább romlott, a lakók folyamatosan éjszakai, erős, "csörömpölő, fémes zajra panaszkodnak".

A gödiek több mint 1400 levelet írtak a kormányhivatalnak, de a hivatal, a Fidesz és a körzet országgyűlési képviselője, "Tuzson nullás Bence a füle botját sem mozdítja" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Dorosz Dávid szerint a valódi probléma nem a játékterét kihasználó céggel van, hanem azzal a kormánnyal, amely nem tartatja be a meglévő jogszabályokat a Samsunggal. Közölte: nyílt levelet ír a Pest Megyei Kormányhivatal vezetőjének, amelyben követelni fogja, hogy azonnal válaszoljanak a lakosság panaszos leveleire.

A Párbeszéd követeli továbbá a gyár zajcsökkentési tervének nyilvánosságra hozatalát és a hónapokkal ezelőtt megígért lakossági fórum megtartását.

Dorosz Dávid kitért arra is: 2022-ben, kormányváltás esetén pártja egy zöld és igazságos Magyarországért fog dolgozni, hogy a helyi közösségeket és a természetet ne lehessen kiszolgáltatni nemzetközi nagyvállalatok profitérdekének.

Hozzátette: a "zöld és igazságos fordulatra" szükség van, a munka pedig az előválasztáson kezdődik. Ezért azt kérte, minél többen vegyenek részt szeptember 18. és 26. között az ellenzéki előválasztáson, és támogassák Karácsony Gergely jelöltjeit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!