TV műsor

Párbeszéd: a kormánynak kárpótolnia kell az infláció veszteseit

Belföld, 2021.06.23

A Párbeszéd szerint a kormánynak kárpótolnia kell az infláció veszteseit, és a leginkább rászorulókat kell támogatni.

Burány Sándor, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerdai online sajtótájékoztatóján kifejtette: a KSH már második hónapja mér 5 százalék feletti áremelkedést. A kormány tagadja, hogy ez nagy baj lenne, és a jövő évi költségvetést mindössze 3 százalékos inflációval tervezte - fűzte hozzá.

Megjegyezte: ez nagyon rossz hír a nyugdíjasoknak, hiszen a nyugdíjuk 3 százalékkal fog emelkedni.

"Beköszöntött az infláció új korszaka, ez sokkal kisebb már nem lesz" - mondta.

A politikus kitért arra: a KSH adatai szerint a cigaretta ára 20 százalékkal emelkedett egy év alatt, az étolajé pedig csaknem 25 százalékkal. A rizs ára 2018 óta mintegy 40 százalékkal emelkedett, a kenyér három év alatt 35 százalékkal lett drágább, a liszt pedig 26 százalékkal - sorolta.

Úgy fogalmazott, "azt gondolnánk, hogy a kormány észbe kap", és a szociális támogatásokat illetően követi az inflációt. De a családi pótlék, a gyes, a minimálnyugdíj 0 százalékkal emelkedett - tette hozzá.

Burány Sándor azt mondta: a kormány nem karolja fel az elesetteket, nem azokat támogatja a legnagyobb mértékben, akiknek a leginkább szükségük lenne rá, hanem minden pénzt, erőforrást arra "pazarol", hogy a középosztálybeliek, sőt a kifejezetten gazdagok járjanak a legjobban.

Kijelentette: az új kormány, amely jövő tavasszal Karácsony Gergely vezetésével feláll, megfordítja ezt a logikát. Nem azoknak adják a legtöbbet, akiknek egyébként is jól megy, hanem azoknak, akik a legjobban rászorulnak - magyarázta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!